Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 06.10.2017

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+
Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty ...

Warszawa, 25.09.2017

Wybierz się w podróż po smakach jesieni z Kuchnią+
Jesienią w Kuchni+ zagoszczą smaki i aromaty z najróżniejszych zakątków świata. ...

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Aktualności kulinarne

4 lipca 2012

Magazyn KUCHNIA w lipcu

W najnowszym wydaniu Magazynu KUCHNIA, jak przystało na letni, lipcowy numer, przepisy na pyszne lody. Poznamy chorwacką kuchnię pod żaglami, a także szereg przepisów na lekkie i proste dania, które z powodzeniem można pałaszować w upalne dni.

W lipcu, w magazynie KUCHNIA, czas na chłodzące desery. David Lebovitz - Amerykanin na stałe mieszkający w Paryżu, król niekonwencjonalnych deserów - zdradzi jak przyrządzić pyszne lody o zaskakujących smakach np. z roqueforta i miodu czy ze świeżych fig.

Redakcja magazynu wbrała się tym razem w rejs po chorwackim wybrzeżu, między wyspami Dalmacji. Dzięki tej wyprawie poznamy smaki tamtejszego regionu bazujące głównie na rybach i owocach morza, ale przede wszystkim na świeżych składnikach, w tym m.in. brudet - gulasz rybny, duszone małże, czy czarne risotto.

Osoby, które bez zupy nie wyobrażają sobie dnia, w tym numerze znajadą na pewno szereg intrygujących i wykwintnych przepisów na zupy kremy np. zupę krem z kalafiora z przegrzebkami czy zupę krem z zielonych szparagów ze śmietaną i kawiorem. Natomiast fani czosnkowych dań też poczują się usatysfakcjonowani propozycjami magazynu KUCHNIA na potrawy lekkie i kolorowe, które z powodzeniem można też przyrządzić w plenerze.

W cyklu poświęconym klasyce kuchni francuskiej, Małgorzata Marchewka zaprezentuje przepis na les escargots a la bourguignonne - ślimaki po burgundzku z masłem czosnkowo-ziołowym. Tessa Caponi-Borawska zaprezentuje potrawy, które uwielbia jej rodzina, a także dania ze swojego dzieciństwa, do których często wraca w swojej kuchni np. chłodnik z awokado czy ryzogalo z malinami.

powrót