Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 06.10.2017

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+
Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty ...

Warszawa, 25.09.2017

Wybierz się w podróż po smakach jesieni z Kuchnią+
Jesienią w Kuchni+ zagoszczą smaki i aromaty z najróżniejszych zakątków świata. ...

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Aktualności kulinarne

20 lipca 2012

Lipcowo-sierpniowe wydanie magazynu Food Service

W sprzedaży ukazało się już lipcowo-sierpniowe wydanie branżowego magazynu Food Service. W numerze tematy związane z branżą kulinarną, najważniejsze wydarzenia miesiąca oraz znane postaci ze świata kuchni.

Adam Chrząstowski - znany widzom kuchni+ m.in. z programu "Adam w sieci: patenty i triki" - w swojej rubryce "Księga skarg i wniosków" opowie o swoich spostrzerzeniach na temat rozwijącego się w Polsce serowarstwa i ruchu Slow Food, który z coraz większym zaangażowaniem promuje polskie sery zagrodowe. Wspomina także o promowaniu i inwestowaniu w polskie produkty i wykorzystywaniu ich w kulinariach. "Polskich produktów wstydzić się nie musimy" - pisze Adam Chrząstowski.

Z numeru dowiemy się więcej na temat wydarzenia "Cook It Raw", na którym spotykają się światowej sławy szefowie kuchni z lokalnymi producentami żywności. Do tej pory te spotkania odbyły się w Japonii, Włoszech i Danii. W tym roku zaszczyt goszczenia największych sław kulinarnych na świecie przypada Polsce, a konkretnie Suwalszczyźnie. O wyborze miejsca, specyfice tego wydarzenia i celom jakie temu spotkaniu przyświecają opowie Wojciech Modest Amaro - widzom kuchni+ znany m.in. z programu "Kuchnia polska XXI wieku".

Ponadto w numerze, wywiad z Pawłem Oszczykiem - jednym z najlepszych szefów kuchni w Polsce, obecnie szefem kuchni w restauracji La Rotisserie w Mamaison Hotel Le Regina w Warszawie. W wywiadzie opowiada o swojej drodze na szczyt, doświadczeniu i o tym czym jest dla niego wyrafinowana kuchnia.

powrót