Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 06.10.2017

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+
Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty ...

Warszawa, 25.09.2017

Wybierz się w podróż po smakach jesieni z Kuchnią+
Jesienią w Kuchni+ zagoszczą smaki i aromaty z najróżniejszych zakątków świata. ...

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Aktualności kulinarne

15 lipca 2014

Konkurs dla fotografów kulinarnych

Nieważne, czy potrafisz gotować - ważne, że jesteś profesjonalnym fotografem lub uzdolnionym blogerem kulinarnym. W tym konkursie liczy się pomysł na zdjęcie i technika wykonania.

Rusz głową i wykorzystaj do jednego zdjęcia rybę morską, a do drugiego - czekoladę i maliny. Masz szansę zdobyć wspaniałe nagrody oraz wypromować siebie i swoje fotografie w środowisku HoReCa i stać się najlepszym fotografem kulinarnym w Polsce!

Branża HoReCa ma ogromne oczekiwania wobec profesjonalnych fotografów. Prawidłowo wykonane i przygotowane zdjęcie jest głównym narzędziem marketingowym w rękach restauracji, hoteli oraz producentów produktów spożywczych, portali i blogów oraz wydawnictw kulinarnych. Z uwagi na fakt, że wszelkie płaszczyzny, na których można promować kulinaria i żywność, cieszą się ogromną popularnością, zaistniała potrzeba wyłonienia i nagrodzenia najzdolniejszych fotografów w tej dziedzinie sztuki.
Krzysztof Szulborski, prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, restaurator, autor książek kulinarnych.


Nagrody:
- aparat Olympus OM-D E-M5 z obiektywem 12-40 mm.
- promocja usług fotograficznych laureata na łamach najlepszych kulinarnych i fotograficznych czasopism branżowych oraz w programie telewizyjnym
- bon na wydanie fotoksiążki.

Goście Gali Finałowej, która odbędzie się 23 sierpnia 2014 na Zamku w Gniewie, będą mogli oddać swój głos na wybrany zestaw prac jednego uczestnika konkursu. Wśród głosujących zostanie wylosowany aparat Olympus TG-3.

Szczegółowe informacje dotyczące nagród oraz składu Komisji Konkursowej pojawią się już wkrótce na: www.kucharze.pl

powrót