Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 06.10.2017

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+
Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty ...

Warszawa, 25.09.2017

Wybierz się w podróż po smakach jesieni z Kuchnią+
Jesienią w Kuchni+ zagoszczą smaki i aromaty z najróżniejszych zakątków świata. ...

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Aktualności kulinarne

1 marca 2017

Konkurs Arte Culinaria Italiana

W dniach 10-12 marca 2017 roku w Hotelu Słoneczny Zdrój Medical Spa& Wellness w Busku Zdroju odbędzie się XII Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej -Arte Culinaria Italiana. To wielkie święto kuchni włoskiej odbędzie się pod patronatem Ambasady Włoskiej, Burmistrza Miasta Busko Zdrój, Włoskiego Stowarzyszenia Kucharzy (Federazione Italiana Cuochi ), Stowarzyszenia Kucharzy Polskich i Greckiego Stowarzyszenia Kucharzy Poland Branch Office. Podczas konkursu spotkają się największe autorytety kulinarne w Polsce, młodzi adepci sztuki kulinarnej, znane gwiazdy telewizyjne oraz pasjonaci kuchni włoskiej. Zapraszamy na jedno z największych wydarzeń kulinarno-kulturalnych w Polsce. Kuchnia+ jest patronem medialnym wydarzenia.

Czas przedstawić uczestników konkursu dla profesjonalistów:

1.RESTAURACJA DOLCE VITA - BYDGOSZCZ - Patrycja Reich, Sebastian Szynkiewicz
2.HOTEL SHERATON WAVE RESTAURANT SOPOT - Arnold Wąsowski, Bartłomiej Wiśniewicz
3.RESTAURACJA SAFRAN HOTEL RADO - WOLA CHORZELOWSKA - Kamil Tłuczek, Krzysztof Chłopek
4.DOLCE VITA RISTORANTE ITALIANO - MIĘDZYZDROJE - Łukasz Frankowicz, Marcin Ruban
5.RESTAURACJA VILLA TOSCANA - ZAKOPANE - Maciej Kurzyński, Lorenzo Romano
6.RESTAURACJA MIODOWA 8 - WADOWICE - Dawid Konior, Bartosz Puchałka
7.HOTEL BONIFACCIO SPA & SPORT RESORT- SOCHOCIN - Przemysław Bednarz, Marcin Suski
8.RESTAURACJA VILLA TATRZAŃSKA - BYDGOSZCZ- Michał Zieliński, Bartosz Wiśniewski
9.RESTAURACJA ANDROMEDA ALFA HOTEL GALAXY- KRAKÓW - Piotr Tuźnik, Michał Janas
10.RESTAURACJA SCANDALE ROYAL - KRAKÓW- Konrad Styba, Łukasz Niziński
11.BLUE DIAMOND HOTEL ACTIVE SPA - TRZEBOWNISKO - Przemysław Żurek, Michał Łakomy
12.HOTEL RESTAURACJA PIANO - LUBLIN - Dariusz Cygan, Paweł Gałecki

Uchylmy także rąbka tajemnicy, kto wystąpi w konkursie dla Gwiazd podczas Arte Culinaria Italiana. To miedzy innymi nasi wieloletni Jurorzy Degustacyjni. Tym razem wystąpią w roli uczestników konkursu, a oceniać ich będzie grono jurorów składające się przedstawicieli władz i sponsorów konkursu.

Z wielka przyjemnością przedstawiamy wszystkich jurorów i osób zaangażowanych w przygotowanie obu konkursów.
JURY PROFESJONALNE DEGUSTACYJNE- KONKURS DLA PROFESJONALISTÓW
1.JERZY PASIKOWSKI - PRZEWODNICZĄCY JURY
2.ANDREA CAMASTRA
3.RICCARDO NARDI
4.KURT SCHELLER
5.TEOFILOS VAFIDIS
6.C-MICHEL LABARRE
7.ANDRZEJ POLAN
8.KRZYSZTOF SZULBORSKI
9.MONIKA IGNACIUK

JURY PROFESJONALNE TECHNICZNE- KONKURS DLA PROFESJONALISTÓW
1.WIESŁAW BOBER
2.WALDEMAR HOŁÓWKA
3.PIOTR SABALA
4.TOMASZ PAWLUSEK

SUPERVISOR- KONKURS DLA PROFESJONALISTÓW
1.PIOTR BASSARA
2.JACEK KEMPA

JURY VIP DEGUSTACYJNE - KONKURS DLA GWIAZD
1.MIROSŁAW LUBARSKI- CZŁONEK ZARZĄDU POLSKIE SKŁADY BUDOWLANE WŁAŚCICIELA HOTELU SŁONECZNY ZDRÓJ
2.WALDEMAR SIKORA - PREZYDENT MIASTA BUSKO ZDRÓJ
3.ANDRZEJ GNOIŃSKI - CZŁONEK ZARZĄDU MARKI PHILIPIAK MILANO
4.LUCIANO PAVONE- PREZES ZARZĄDU MARKI MILLE SAPORI
5.WOJCIECH CHOJNICKI - PREZES ZARZĄDU MARKI WINTERHALTER
6.JAROSŁAW BACZYŃSKI - DYREKTOR MARKETINGU MARKI PRYMAT
7.MAŁGORZATA PIOTROWSKA - DYREKTOR MARKETINGU MARKI GASTRO MAGIC SERVIS

JURY PROFESJONALNE TECHNICZNE - KONKURS DLA GWIAZD
1.MARCIN BUDYNEK
2.KRZYSZTOF GAWLIK
3.DARIUSZ RATUSZNIAK
4.ZBYSZEK KOPYCKI

SUPERVISOR - KONKURS DLA GWIAZD
1.ANDRZEJ ŁAWNICZAK
2.JANUSZ PYRA

KOORDYNATOR ORGANIZATORA
1.KAMIL PRUSICKI

A program przedstawia się następująco:
10.03.2017 piątek
14.00 Przyjazd i zakwaterowanie uczestników konkursu, jury , prasy, sponsorów i gości VIP w hotelu
18.00-20.00 Kolacja - Klub Kalejdoskop
20.00 Odprawa konkursowa uczestników konkursu dla profesjonalistów z Jurorami - Sala Konferencyjna Buska
21.00 Odprawa konkursowa uczestników konkursu dla Gwiazd
z Jurorami - Sala Konferencyjna Buska
20.00- 03.00 Spotkanie integracyjne dla jury, sponsorów i gości VIP - Klub Kalejdoskop

11.03.2017 sobota
8.00-11.00 Śniadania hotelowe - Klub Kalejdoskop
9.30 Oficjalne otwarcie konkursu - Restauracja Ponidzie
10.00- 16.00 Konkurs kulinarny dla profesjonalistów - wstęp wolny dla widzów z zewnątrz - Resturacja Ponidzie
11.00-15.00 Konkurs kulinarny dla Gwiazd - wstęp wolny dla widzów z zewnątrz - Restauracja Ponidzie
14.00-16.00 Lunch - Klub Kalejdoskop
19.00-21.00 Dinner - Klub Kalejdoskop
21.00-22.30 Uroczysta Gala - Restauracja Ponidzie
21.00-02.00 After Party - Klub Kalejdoskop
22.30-23.15 Koncert w wykonaniu Papa D - Restauracja Ponidzie
23.15-01.00 Koncert w wykonaniu Tomasa Grotto- Restauracja Ponidzie
Konkurs poprowadzi Paweł Pochwała, uroczystą galę - Zygmunt Chajzer.

12.03.2017 niedziela
7.00-11.00 Śniadanie hotelowe Restauracja Ponidzie
Do 13.00 Wykwaterowanie z hotelu

Serdecznie zapraszam do odwiedzenia Hotelu Słoneczny Zdrój w, którym zagości w tych dniach słoneczny, prawdziwie włoski klimat.
powrót