Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 06.10.2017

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+
Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty ...

Warszawa, 25.09.2017

Wybierz się w podróż po smakach jesieni z Kuchnią+
Jesienią w Kuchni+ zagoszczą smaki i aromaty z najróżniejszych zakątków świata. ...

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Aktualności kulinarne

Warszawa,16 maja 2016

Konferencja Food in Central Europe: Culture and Business

W dniach 19-20 maja w Warszawie odbędzie się konferencja "Food in Central Europe: Culture and Business". To wyjątkowa gratka dla akademików, praktyków i pasjonatów kulinariów. Kuchnia+ jest patronem medialnym wydarzenia.

Uczestnicy konferencji to teoretycy food studies oraz praktycy branży gastronomicznej - krytycy, producenci, restauratorzy. Pochodzą ze Stanów Zjednoczonych i 10 różnych krajów Europy. Łączy ich fascynacja kulinariami oraz wiedza i doświadczenie biznesowe. Majowe spotkanie będzie wyjątkową okazją, by połączyć perspektywę akademicką z wymiarem praktycznym i spojrzeć na europejskie kulinaria z szerokiej, interdyscyplinarnej perspektywy. Konferencję otworzy Prezes Stowarzyszenia Cook in Poland - Maciej Nowak (krytyk teatralny i kulinarny), który wprowadzi uczestników w cel spotkania jakim jest poszerzenie i aktualizacja wiedzy na temat znaczenia kulinariów w przestrzeni społeczno-kulturowej krajów Europy Środkowej.

Wstęp na konferencję jest bezpłatny. Organizatorom zależy, by konferencja miała otwarty charakter i stworzyła pole wieloaspektowych dyskusji. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc sugerowana jest rejestracja. Szczegółowe informacje na ten temat oraz program konferencji znajdują się na www.foodincentraleurope.com

Organizatorami konferencji są: Food Studies, Instytut Kulturoznawstwa Uniwersytetu SWPS oraz Stowarzyszenie Cook in Poland.

powrót