Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 06.10.2017

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+
Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty ...

Warszawa, 25.09.2017

Wybierz się w podróż po smakach jesieni z Kuchnią+
Jesienią w Kuchni+ zagoszczą smaki i aromaty z najróżniejszych zakątków świata. ...

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Aktualności kulinarne

18 czerwca 2012

Czerwcowo-sierpniowe wydanie magazynu FOOD&FRIENDS już w kioskach.

W sprzedaży ukazał się kolejny numer magazynu FOOD & FRIENDS. Tematem przewodnim tego wydania jest lato, a zwłaszcza przepyszne letnie potrawy.

Sezon grillowy w pełni, więc również w czerwcowym wydaniu Magazynu FOOD & FRIENDS nie zabraknie smakowitych przepisów na dania z grilla. Wśród nich m.in: szaszłyki z sałatką z moreli, grillowane żeberka z klasycznym sosem BBQ, czy wykwintne omułki z grilla. Poznamy letnie dania w wydaniu skandynawskim oraz polskim.

Z działu poświęconemu kulinarnemu off roadowi, dowiemy się więcej o Suwalszczyźnie. Poznamy lokalnych producentów żywności m.in. serowarów, którzy tworzą doskonałe sery zagrodowe i wyjątkowe miejsca w dolinie Biebrzy. Marcin Budynek – znany polski szef kuchni - „rezydent” augustowskiego hotelu Warszawa - zademonstruje dania wywodzące się z polskiej tradycji. Zdradzi m.in. przepis na pyszne sielawy panierowane z chrupiącym kindziukiem.

Redakcja magazynu wraz ze swoimi wysłannikami wybrała się także do Gruzji - kolebki winiarstwa, a przede wszystkim prawdziwych mistrzów biesiadowania. W wyprawie brał udział znany widzom kuchni+ Tomasz Jakubiak, który zgłebiał tajniki gruzińskich potraw. Z artykułu dowiemy się wiele na temat tamtejszej bogatej i bardzo inspirującej kuchni, a także o produktach, których w żadnej innej kuchni światowej nie znajdziemy.

powrót