Czy na pewno umiesz gotować? 5

Aktualności kuchni+

Warszawa, 22.03.2018

Wielkanocne danie czy sportowa uczta? 4. sezon „365 obiadów Mariety Mareckiej” zaproponuje potrawę na każdą okazję
Codzienne przygotowywanie obiadów nie musi być żmudną rutyną. Z pomocą i ...

Warszawa, 15.02.2018

Szlifowanie kulinarnych diamentów w 5. sezonie autorskiego reality show Kuchni+ „Czy na pewno umiesz gotować?”
Zaskakujące kulinarne tricki, garść ciekawych porad i mnóstwo zabawnych sytuacji. Andrzej ...

Warszawa, 01.12.2017

Święta według Jamiego Olivera i nie tylko – spędź Boże Narodzenie z Kuchnią+
Jak sprawić, żeby wigilijny stół stał się naprawdę wyjątkowy? Jamie Oliver ...

Warszawa, 06.10.2017

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+
Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty ...

Warszawa, 25.09.2017

Wybierz się w podróż po smakach jesieni z Kuchnią+
Jesienią w Kuchni+ zagoszczą smaki i aromaty z najróżniejszych zakątków świata. ...

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Aktualności kulinarne

4 kwietnia 2018

Chodźmy do Restauracji!

Restaurant Week mówi: Chodźmy do Restauracji!. Startuje wiosenne przebudzenie w najlepszych restauracjach w całej Polsce!

Polacy coraz chętniej wychodzą z domów - coraz częściej także do restauracji. Rewolucja restauracyjna dotarła już do najdalszych zakątków Polski - prawie wszędzie tam, dociera także Restaurant Week. Wiosenna edycja Festiwalu pod hasłem "Chodźmy do Restauracji!" już między 18 a 30 kwietnia. Rezerwacje popisowych trzydaniowych doświadczeń w najlepszych restauracjach w całej Polsce już od 22 marca na www.RestaurantWeek.pl.

W 2017 roku wydaliśmy w restauracjach ponad 3 miliardy złotych więcej, niż rok wcześniej. Wyjście do restauracji coraz rzadziej kojarzy się tylko z jedzeniem, a coraz częściej z radosnym wspólnym czasie przy stole z bliskimi i znajomymi. Dlatego właśnie, pierwszy dzień kalendarzowej wiosny to dokonały pretekst do zarezerwowania stolików w najlepszych restauracjach w całym kraju. Szefowie Kuchni ponad 400. restauracji zaprezentują na Festiwalu popisowe trzydaniowe menu, dostępne tylko dla gości Restaurant Week. W Festiwalu udział wezmą zarówno restauracje z ugruntowaną pozycją na rynku, jak i najlepsze debiutujące lokale, które z dnia na dzień zyskują na popularności.

Dłuższe, słoneczne dni i budząca się do życia przyroda przyczyniają się do odświeżenia życia towarzyskiego, opuszczenia ciepłych, czterech kątów i wyjścia do restauracji. Najwyższa pora zaprosić kogoś bliskiego na wspólne świętowanie małych i dużych sukcesów albo odświeżyć starą znajomość podczas wspaniałej restauracyjnej przygody. Restaurant Week to do tego najlepsza okazja - rezerwacja stolika oraz popisowe trzy dania oraz niespodzianka od sponsora wydarzenia w festiwalowej cenie 49 zł (około 50% zniżki).

W ramach ceny każdej rezerwacji na wszystkich gości Festiwalu czekać będzie niespodzianka od sponsorów wydarzenia. Kropla Délice to oficjalna woda Festiwalu Restaurant Week. Jej kompozycja składników mineralnych, idealne nagazowanie oraz elegancka butelka doskonale łączą się z kunsztem festiwalowych dań serwowanych przez najlepszych Szefów Kuchni.
Do zobaczenia przy stole!

Daty Festiwalu: 18 - 30 kwietnia
Otwarcie Rezerwacji: 22 marca 2018
Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl
Lokalizacje: Warszawa, Kraków, Wrocław, Rzeszów, Łódź, Poznań, Białystok, Lublin, Słupsk i Ustka, Szczecin, Trójmiasto, Silesia, Warmia i Mazury
Sponsor wydarzenia: Martini
Festiwalowy koktajl: Martini Tonic
Oficjalna woda Festiwalu: Kropla Délice

powrót