Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

Aktualności kuchni+

Warszawa, 06.10.2017

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+
Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty ...

Warszawa, 25.09.2017

Wybierz się w podróż po smakach jesieni z Kuchnią+
Jesienią w Kuchni+ zagoszczą smaki i aromaty z najróżniejszych zakątków świata. ...

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Aktualności kulinarne

Warszawa,27 lutego 2017

California Wine Festival 2017

14 marca w warszawskim hotelu SOFITEL VICTORIA w ramach konferencji FOOD SERVICE, przeznaczonej dla branży HoReCA i food trade odbędzie się kolejna edycja największej prezentacji win z Kalifornii na polskim rynku. Kuchnia+ jest patronem medialnym wydarzenia.

Swój udział potwierdziło trzydziestu sześciu wystawców, reprezentujących zarówno producentów, jak i importerów win ze słonecznego stanu. Większość przedstawicieli winnic, którzy odwiedzą Warszawę, poszukuje importerów w Polsce. California Wine Festival to wyjątkowa okazja degustacji win w większości dotąd niedostępnych w handlu na naszym rynku. Bardzo szeroka i różnorodna oferta, którą przedstawią wystawcy z pewnością może zaspokoić oczekiwania polskiego Klienta i Konsumenta.

California Wine Festival organizujemy we współpracy ze Stowarzyszeniem Sommelierów Polskich oraz patronami medialnymi - Magazynem Wino, Winicjatywą, miesięcznikiem Kuchnia i kanałem Kuchnia+.

Degustacja "walk around" rozpocznie się o 13.30 a zakończy o 17.30. W programie degustacji są także dwa seminaria profesjonalne, prowadzone przez gościa specjalnego z Kalifornii Geoffa Krutha, Master Sommeliera i prezesa Gildy Sommelierów Amerykańskich ? www.GulidSomm.com.

Master Sommelier Geoff Kruth jest prezesem GuildSomm.com ,amerykańskiej organizacji zrzeszającej 12.000 ekspertów i profesjonalistów z branży winiarskiej. Geoff ukończył French Culinary Institute w Nowym Jorku, posiada także dyplom z informatyki Sonoma State University. Doświadczenie zawodowe zdobywał jako sommelier dla Manhattan Balthazar Group, a także jako Wine Director w gwiazdkowej restauracji The Farmhouse w Dolinie Russian River. Współprodukuje serię dokumentalnych filmów SOMM oraz występuje w programie stacji telewizyjnej NBC zatytułowanym ?Uncorked?. Geoff jest również autorem i gospodarzem programu radia internetowego (podcastów) GuildSomm?s, realizuje dokumentalne filmy video na temat win z różnych regionów świata i jest właścicielem winnicy Lost & Found Winery w Dolinie Russian River, w regionie Sonoma.

Tematy seminariów:
Seminarium pierwsze : Odkrycia z regionu Sonoma
Degustacja trzech win z odmiany chardonnay pochodzących z trzech apelacji American Viticultural Areas (AVAs), reprezentujących różnorodność regionu Sonoma oraz degustacja pięciu win ze szczepu pinot noir z winnic Russian River Valley, koncentrująca się na analizie różnic w ramach jednej AVA.

Sonoma County Chardonnay,Schug Carneros Estate Winery, Chardonnay, Carneros, 2014 Rodney Strong, Chardonnay, Sonoma Coast, 2014 Stuhlmuller Vineyards, Summit Chardonnay, Alexander Valley, 2014

Russian River Valley Pinot Noir, Porter Creek Hillside Vineyard Pinot Noir, 2013, Mohsin Halo's Hill Pinot Noir, 2013, Benovia La Pommeraie Vineyard Pinot Noir, 2013, La Crema Green Valley Pinot Noir, 2013, Landmark Rayhill Vineyard Pinot Noir, 2013

Seminarium drugie: Kultowe odmiany- degustacja porównawcza
Degustacja 3 różnych win z trzech kluczowych odmian: sauvignon blanc, cabernet sauvignon & zinfandel, prezentująca bogactwo stylów win kalifornijskich.

Sauvignon Blanc:
Rodney Strong, Sauvignon Blanc, Charlotte's Home, Sonoma County, 2015 Long Meadow Ranch, Sauvignon Blanc, Rutherford, Napa Valley, 2015 Joseph Phelps Vineyards, Sauvignon Blanc, Napa Valley, 2015

Cabernet Sauvignon:
Justin, Cabernet Sauvignon, Paso Robles, 2014 Stag's Leap Wine Cellars, Cabernet Sauvignon, SLV, 2013 Silver Oak, Cabernet Sauvignon, Napa Valley, 2012

Zinfandel:
Seghesio Family Vineyards, Old Vine Zinfandel, Sonoma County, 2014 Buena Vista Winery, Zinfandel, Sonoma County, 2014 Bedrock Old Vine Zinfandel, California, 2015

Wstęp na degustację oraz seminaria wyłącznie na podstawie zaproszeń. Ilość miejsc na degustacje komentowane jest ograniczona. Liczy się kolejność zgłoszeń i potwierdzeń. Zaproszenia zostaną rozesłane w lutym 2017.

Więcej informacji na temat California Wine Festival można uzyskać pod adresem [email protected]
Zapraszamy - California Wines Polska
facebook/California Wines Polska
powrót