Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 06.10.2017

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+
Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty ...

Warszawa, 25.09.2017

Wybierz się w podróż po smakach jesieni z Kuchnią+
Jesienią w Kuchni+ zagoszczą smaki i aromaty z najróżniejszych zakątków świata. ...

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Aktualności kulinarne

18 grudnia 2013

50 przepisów na krewetki - Monika Ruszkowska

Krewetki należą do tego typu dań, które nikogo nie pozostawią obojętnym. Zagorzali ich fani gotowi są pójść na wojnę z oponentami w najlepszym wypadku nazywającymi te przepyszne skorupiaki "robakami"?

Zdecydowanie warto mieć tu swoje wyrobione zdanie, a zatem zapraszamy do spróbowania i rozsmakowania w "50 przepisach na krewetki" książce, która właśnie się ukazuje, a która rozpoczyna cykl "50 przepisów na?" gdzie każda z pozycji poświęcona będzie konkretnemu składnikowi proponowanych potraw.

Autorka Monika Ruszkowska od kilku już lat realizując swoją życiową misję dzieli się radością gotowania i karmienia na blogu o kuchni i dobrym życiu http://ekuchareczka.pl/. Tam również pierwsze wpisy poświęcone były krewetkom, których ekuchareczka.pl jest oczywiście wielbicielką: tak w roli konsumentki, jak i kucharki, ponieważ są pyszne, zdrowe, stosunkowo niskokaloryczne i przygotowują się dosłownie w kilka minut, co szczególnie w naszych zabieganych czasach jest zaletą doprawdy nie do przecenienia! Dla wielu ważnym argumentem "za" krewetkami okazać się może fakt, że uznawane są za jeden z najskuteczniejszych afrodyzjaków.

Dla mnie nie ma nic wspanialszego na świecie niż gotowanie z miłością i dla miłości. Głęboko wierzę w jednoczącą moc wspólnego posiłku. Wiem, że ugotowaną właśnie z dobrą intencją potrawą możemy łatwo zawrócić komuś dokumentnie w głowie. mówi Monika Ruszkowska -I z drugiej strony: czy możemy zrobić coś lepszego dla szczęśliwego kontynuowania naszych wieloletnich związków, niż z wielkim uczuciem i zaangażowaniem ugotować kolację i choć raz w tygodniu zjeść ją wspólnie bez towarzystwa telewizora, za to z kieliszkiem właśnie otworzonego szampana??

Przepisy zawarte w "50 przepisach na krewetki" oraz kolejnych przygotowywanych, pozytywnie zaskoczą nie tylko smakoszy szukających nowych doznań w kuchni, ale także tych, którzy w kuchni stawiają pierwsze kroki. Zostały nie tylko przetestowane na własnym podniebieniu, ale również dobrane w taki sposób, aby łatwo było przyrządzić je w polskich warunkach.

powrót