Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 06.10.2017

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+
Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty ...

Warszawa, 25.09.2017

Wybierz się w podróż po smakach jesieni z Kuchnią+
Jesienią w Kuchni+ zagoszczą smaki i aromaty z najróżniejszych zakątków świata. ...

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Aktualności kulinarne

5 kwietnia 2012

2. numer dwumiesięcznika Polska gotuje

Dwumiesięcznik „Polska Gotuje” to pierwszy w Polsce magazyn kulinarny, który powstał dzięki współpracy z licznym gronem rodzimych internautów. Wraz z tym numerem redakcja rozpoczyna sezon na szparagi.

Redakcja magazynu poleca dania lekkie i zielone. A w gotowaniu pomaga armia 30 kucharzy z portalu polska-gotuje.pl. Na obiad serwowane są różne rodzaje sałat z mięsem lub rybą, a w weekend planowany wyjazd na piknik. W magazynie znajdują się też przepisy na wielkanocną ucztę: jaja faszerowane z kawiorem, soczysta szynka czy pasztet z pistacjami.

Z "Polska gotuje" gotuje cała Polska i najlepsi szefowie kuchni. Przepisy blogerów ocenia Michel Moran, szef kuchni francuskiej restauracji Bistro de Paris. A Maciej Borysiak z “U Fukiera” pokazuje jak krok po kroku zrobić kurczęta faszerowane. Dowiemy się też dlaczego warto kupować zdrową żywność. Opowie o tym Jacek Szklarek ze Slow Food Polska.

Amatorzy podróży i poszukiwacze nowych smaków będą zadowoleni. W tym numerze redakcja zaplanowała trzy kulinarne wycieczki. Najbliższa do Lublina, gdzie poznają smak prawdziwych cebularzy. Nieco dalsza do Norwegii, w której ryby i owoce morza są najlepsze w Europie. I na koniec do Chile, krainy znakomitych czerwonych win.

Wspólnie z blogerami redakcja magazynu wertuje i wybiera książki, oraz najpiękniejsze gadżety kulinarne. Wiosną najmodniejsze są zielone, bo wprowadzają do kuchni powiew świeżości.

powrót