Warning: session_start(): open(/2018.kuchniaplus.pl/tmp//sess_seertidb0vi12hp828jfe3t6l1, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /kuchniaplus-2021/ksite/twoja-zielona-rewolucja/index.php on line 2

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /2018.kuchniaplus.pl/tmp/) in /kuchniaplus-2021/ksite/twoja-zielona-rewolucja/index.php on line 2
Twoja Zielona Rewolucja konkurs Kuchni+
konkurs

twoja zielona rewolucja

wege barszcz ukraiński

Składniki

  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 duża cebula lub 2 mniejsze
  • 6 ziemniaków pokrojonych w kostkę
  • 2 opakowania mrożonki pt. barszcz ukraiński
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 opakowanie wegańskiej śmietany
  • listki laurowe, ziele angielskie, majeranek, sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

W dużym garnku podsmażam cebulę na złoto, dorzucam ziele i liście laurowe oraz ziemniaki i jeszcze chwilę przesmażam. Dodaję mrożonki i zalewam wodą, aby zakryć warzywa. Gotuję, aż ziemniaki i reszta warzyw będzie miękka, jakieś 10-15 minut. Gdy są już miękkie, dodaję koncentrat pomidorowy i puszkę fasoli z wodą. Mieszam, aby wszystko się ładnie połączyło, a następnie w miseczce hartuję gorącą zupą śmietanę z rozgniecionym czosnkiem i sporą szczyptą roztartego majeranku. Wlewam śmietanę do gara, mieszam, doprawiam solą i pieprzem. Koniec i bomba, kto nie ugotuje tej zupy ten trąba!!!