Warning: session_start(): open(/2018.kuchniaplus.pl/tmp//sess_jinot0uhrdqf5hjmvsvrd343rv, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /kuchniaplus-2021/ksite/twoja-zielona-rewolucja/index.php on line 2

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /2018.kuchniaplus.pl/tmp/) in /kuchniaplus-2021/ksite/twoja-zielona-rewolucja/index.php on line 2
Twoja Zielona Rewolucja konkurs Kuchni+
konkurs

twoja zielona rewolucja

Dynia w porach i suszonych pomidorach

Składniki

  • 300 g dyni (u mnie piżmowa) pokrojonej w kostkę
  • 120 g pora pokrojonego w plastry
  • 6 szt. pomidorów suszonych w oleju
  • 1 łyżeczka oliwy
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka mieszanki tymianku, oregano, bazylii, rozmarynu (zioła prowansalskie)

Przygotowanie

Pora podsmaż na oliwie w garnku z grubym dnem. Dodaj dynię i 4 łyżki wody, podduś 5 min, dodaj pokrojone pomidory i duś kolejne 5 min. Na koniec dopraw do smaku ziołami, solą i pieprzem.
Taką potrawkę można zjadać z komosą, kaszą jaglaną lub jako dodatek do pieczywa.