Warning: session_start(): open(/2018.kuchniaplus.pl/tmp//sess_g8ti45qkiufenvmt1jnnttbebb, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /kuchniaplus-2021/ksite/twoja-zielona-rewolucja/index.php on line 2

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /2018.kuchniaplus.pl/tmp/) in /kuchniaplus-2021/ksite/twoja-zielona-rewolucja/index.php on line 2
Twoja Zielona Rewolucja konkurs Kuchni+
konkurs

twoja zielona rewolucja

Bigos z jarmużu z białą kaszą gryczaną

Składniki

  • ok 700 g jarmużu
  • 200 g kurek (ale mogą być pieczarki lub boczniaki, lub jeszcze lepiej rydze)
  • pół słoika suszonych pomidorów
  • oliwa/olej z suszonych pomidorów
  • koperek
  • biała kasza gryczana.

Przygotowanie

Jarmuż siekamy wycinając środek, wrzucamy na lekko osoloną wodę i dusimy do miękkości.
Kurki dokładnie płuczemy, większe kroimy i dusimy na oleju ze słoika z suszonymi pomidorami.
Pomidory kroimy. Wszystko łączymy i razem jeszcze 10 minut dusimy. Można dosolić, dodać koperek lub ulubione zioła. Do tego gotujemy białą kaszę gryczaną (jest łagodniejsza od palonej).