sprytna

kuchnia

Dagmara, Rębiska

aperitif: NAPÓJ ALKOHOLOWY i przystawka: GALARETKA DROBIOWA

składniki

  • APERITIF: woda z ogórków, wódka, lód,
  • PRZYSTAWKA: rosół, w którym gotowało się mięso (lub z kostki rosołowej), mięso rosołowe, żelatyna

PRZYGOTOWANIE

Zapewniam, że mój przepis jest przebojem na rozpoczęcie każdej imprezy - prosto, pysznie, a jednocześnie niezwykle. Po prostu - SPRYTNIE! PRZYSTAWKA: Wyjęte z rosołu mięso drobno pokroić i rozłożyć do małych miseczek. Z rosołu i żelatyny przygotować zalewę (mieszając w odpowiednich proporcjach gorący rosół i żelatynę), a następnie zalać mięso i odstawić na kilka godzin do lodówki. APERITIF: Połączyć 50 ml wódki czystej, 100 ml wody z kiszonych ogórków, lód wg uznania

 

aperitif: NAPÓJ ALKOHOLOWY i przystawka: GALARETKA DROBIOWA

Finaliści

kurczak rozebrany do rosołu, zakochany w japońskim cieście z czarną perłą z soczewicy i ukiszoną marchwią
Mateusz, Tuszyn

kurczak rozebrany do rosołu, zakochany w japońskim cieście z czarną perłą z soczewicy i ukiszoną marchwią

1.Ugotowane w rosole udo z kurczaka oddzielić od kości, podzielić...

chrupiące kulki jaglane w aromatycznym bulionie grzybowym
Agnieszka, Stalowa Wola

chrupiące kulki jaglane w aromatycznym bulionie grzybowym

Bulion grzybowy: do garnka wlać wodę, dodać obrane z mięsa...

Sezamowy Pudding
Paulina, Poznań

Sezamowy Pudding

Do miski wbijamy dwa całe jajka i jedno żółtko, dodajemy...

Chlebek z ziemniakami i łodygami brokułu
Katarzyna, Ostrołęka

Chlebek z ziemniakami i łodygami brokułu

1. Do ziemniaków dodajemy drobno pokrojone łodygi brokułu, przesianą mąkę...

Poznaj nasze
nowe programy

Śledź konkurs
w social media