sprytna

kuchnia

Marek, Baranów Sandomierski

zimne nóżki

składniki

  • woda z ogórków,
  • mięso z rosołu,
  • żelatyna,
  • marchewka,
  • pietruszka,
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE

Mięso z rosołu oddzielamy od kości i kroimy. Gotujemy marchewkę i pietruszkę. Jak zmiękną wyciągamy, kroimy na drobne kawałki i dodajemy do mięsa. W garnku do wywaru po warzywach dodajemy część wody z ogórków i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Po chwili wolno wsypujemy żelatynę ciągle mieszając (nie dopuszczamy do wrzenia). Następnie przelewamy do półmiska lub salaterek i odstawiamy do stężenia

 

zimne nóżki

Finaliści

kurczak rozebrany do rosołu, zakochany w japońskim cieście z czarną perłą z soczewicy i ukiszoną marchwią
Mateusz, Tuszyn

kurczak rozebrany do rosołu, zakochany w japońskim cieście z czarną perłą z soczewicy i ukiszoną marchwią

1.Ugotowane w rosole udo z kurczaka oddzielić od kości, podzielić...

chrupiące kulki jaglane w aromatycznym bulionie grzybowym
Agnieszka, Stalowa Wola

chrupiące kulki jaglane w aromatycznym bulionie grzybowym

Bulion grzybowy: do garnka wlać wodę, dodać obrane z mięsa...

Sezamowy Pudding
Paulina, Poznań

Sezamowy Pudding

Do miski wbijamy dwa całe jajka i jedno żółtko, dodajemy...

Chlebek z ziemniakami i łodygami brokułu
Katarzyna, Ostrołęka

Chlebek z ziemniakami i łodygami brokułu

1. Do ziemniaków dodajemy drobno pokrojone łodygi brokułu, przesianą mąkę...

Poznaj nasze
nowe programy

Śledź konkurs
w social media