sprytna

kuchnia

paweł, żywiec

Tortilla z warzywami

składniki

  • 3 jajka, 1 cebula, 100 g pomidorków koktajlowych, olej do smażenia, ser feta 1/2 opakowania, łodygi brokułu, tłuczone ziemniaki,
  • sól, pieprz, 1 łyżeczka czosnku granulowanego

PRZYGOTOWANIE

Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Podsmaż pokrojoną cebulę i drobno pokrojone łodygi brokułu. Ściągnij warzywa z patelni. Wrzuć ziemniaki i chwilę smaż. W misce rozbełtaj jajka z solą, pieprzem i czosnkiem. Pomidorki przekrój na pół. Do ziemniaków wlej jajka. Na górze ułóż wcześniej przygotowaną cebulę z łodygami brokułu. Wrzuć pomidorki. Całość posyp fetą. Tortillę zapiekaj w nagrzanym piekarniku do temperatury 190 stopni przez 15-20 minut.

 

Tortilla z warzywami

Finaliści

kurczak rozebrany do rosołu, zakochany w japońskim cieście z czarną perłą z soczewicy i ukiszoną marchwią
Mateusz, Tuszyn

kurczak rozebrany do rosołu, zakochany w japońskim cieście z czarną perłą z soczewicy i ukiszoną marchwią

1.Ugotowane w rosole udo z kurczaka oddzielić od kości, podzielić...

chrupiące kulki jaglane w aromatycznym bulionie grzybowym
Agnieszka, Stalowa Wola

chrupiące kulki jaglane w aromatycznym bulionie grzybowym

Bulion grzybowy: do garnka wlać wodę, dodać obrane z mięsa...

Sezamowy Pudding
Paulina, Poznań

Sezamowy Pudding

Do miski wbijamy dwa całe jajka i jedno żółtko, dodajemy...

Chlebek z ziemniakami i łodygami brokułu
Katarzyna, Ostrołęka

Chlebek z ziemniakami i łodygami brokułu

1. Do ziemniaków dodajemy drobno pokrojone łodygi brokułu, przesianą mąkę...

Poznaj nasze
nowe programy

Śledź konkurs
w social media