sprytna

kuchnia

Marcin, Łukówiec 55

kulki ziemniaczane z pastą brokułową i pomidorami

składniki

  • tłuczone ziemniaki 300g,
  • łodygi brokuła 200g,
  • świeży pomidor 1 szt.,
  • śmietana 18% 1 czubata łyżka stołowa,
  • sól pieprz do smaku,
  • sól ziołowa

PRZYGOTOWANIE

ziemniaki ucieramy na jednolitą masę formujemy w kulki smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Łodygi brokuła gotujemy ok. 10 , 15 minut odcedzamy ucieramy blenderem dodajemy śmietanę mieszamy na jednolitą masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pomidora kroimy w kawałki ja pokroiłem w kostkę można w ósemki wedle uznania , posypujemy solą ziłową

 

kulki ziemniaczane z pastą brokułową i pomidorami

Finaliści

kurczak rozebrany do rosołu, zakochany w japońskim cieście z czarną perłą z soczewicy i ukiszoną marchwią
Mateusz, Tuszyn

kurczak rozebrany do rosołu, zakochany w japońskim cieście z czarną perłą z soczewicy i ukiszoną marchwią

1.Ugotowane w rosole udo z kurczaka oddzielić od kości, podzielić...

chrupiące kulki jaglane w aromatycznym bulionie grzybowym
Agnieszka, Stalowa Wola

chrupiące kulki jaglane w aromatycznym bulionie grzybowym

Bulion grzybowy: do garnka wlać wodę, dodać obrane z mięsa...

Sezamowy Pudding
Paulina, Poznań

Sezamowy Pudding

Do miski wbijamy dwa całe jajka i jedno żółtko, dodajemy...

Chlebek z ziemniakami i łodygami brokułu
Katarzyna, Ostrołęka

Chlebek z ziemniakami i łodygami brokułu

1. Do ziemniaków dodajemy drobno pokrojone łodygi brokułu, przesianą mąkę...

Poznaj nasze
nowe programy

Śledź konkurs
w social media