sprytna

kuchnia

Edyta, Poznań

Grzanka pod pierzynką

składniki

  • czerstwe pieczywo,
  • jajko,
  • ser żółty,
  • szynka,
  • pestki dyni,
  • pomidor,
  • pieprz, słodka papryka,
  • oliwa z oliwek/olej rzepakowy

PRZYGOTOWANIE

Rozgrzać oliwę/olej rzepakowy na patelni. Następnie podpiec na niej chleb z obydwu stron. Przełożyć pieczywo na talerz, umieścić na nim plaster szynki, sera żółtego. Usmażyć jajko sadzone i wyłożyć je na pieczywo. Posypać słodką papryką oraz pestkami dyni. Podawać wraz z pomidorkami skropionymi oliwą z oliwek. Smacznego!

 

Grzanka pod pierzynką

Finaliści

kurczak rozebrany do rosołu, zakochany w japońskim cieście z czarną perłą z soczewicy i ukiszoną marchwią
Mateusz, Tuszyn

kurczak rozebrany do rosołu, zakochany w japońskim cieście z czarną perłą z soczewicy i ukiszoną marchwią

1.Ugotowane w rosole udo z kurczaka oddzielić od kości, podzielić...

chrupiące kulki jaglane w aromatycznym bulionie grzybowym
Agnieszka, Stalowa Wola

chrupiące kulki jaglane w aromatycznym bulionie grzybowym

Bulion grzybowy: do garnka wlać wodę, dodać obrane z mięsa...

Sezamowy Pudding
Paulina, Poznań

Sezamowy Pudding

Do miski wbijamy dwa całe jajka i jedno żółtko, dodajemy...

Poznaj nasze
nowe programy

Śledź konkurs
w social media