Kaszotto z drobiem i klarowanymi warzywami
składniki
- woda z ogórków kiszonych ok. 0,5 l,
- mięso drobiowe z rosołu - np. z 2 udek,
- kasza gryczana 100 g,
- papryka czerwona 1 mała sztuka,
- brokuł 1 mały,
- masło klarowane ok. 5 łyżek,
- czosnek 1 ząbek,
- sól, pieprz biały, pieprz czarny
PRZYGOTOWANIE
Kaszę gryczaną ugotować na wodzie z ogórków kiszonych. Osobno na patelni podsmażyć na maśle klarowanym pokrojoną w kostkę paprykę z wyciśniętym ząbkiem czosnku. Brokuł ugotować. Brokuł podzielić na małe kawałki, mięso z kurczaka pokroić. Połączyć wszystkie składniki w misce, doprawić delikatnie do smaku (kasza będzie miała genialny kwaśnawy posmak, więc nie ma sensu zabijać go zbytnią ilością przypraw) solą, małą szczyptą białego pieprzu i odrobiną grubomielonego czarnego pieprzu.