sprytna

kuchnia

O konkursie

Podejmij wyzwanie Jagny Niedzielskiej i Piotra Kucharskiego: ugotuj coś pysznego z resztek! Co 10 dni nasi eksperci podadzą dwa produkty - pozostałości po ulubionych potrawach Polaków. Zadaniem będzie wymyślenie przepisu opartego na tych produktach (możesz użyć do 5 dodatkowych składników oraz suchych przypraw). Na opracowanie przepisu i zgłoszenie go przez formularz konkursowy masz 7 dni. Jurorzy wybiorą 3 najlepsze receptury, które następnie zostaną poddane głosowaniu. Zwycięzca głosowania wchodzi do finału i gry o 20 000 złotych. Czytaj więcej »

?>

Wyzwanie #4

(05.12 - 11.12.2018)

Alt
SKŁADNIKI:

łodygi brokułu
tłuczone ziemniaki

dodaj przepis

Finaliści

kurczak rozebrany do rosołu, zakochany w japońskim cieście z czarną perłą z soczewicy i ukiszoną marchwią
Mateusz, Tuszyn

kurczak rozebrany do rosołu, zakochany w japońskim cieście z czarną perłą z soczewicy i ukiszoną marchwią

1.Ugotowane w rosole udo z kurczaka oddzielić od kości, podzielić...

chrupiące kulki jaglane w aromatycznym bulionie grzybowym
Agnieszka, Stalowa Wola

chrupiące kulki jaglane w aromatycznym bulionie grzybowym

Bulion grzybowy: do garnka wlać wodę, dodać obrane z mięsa...

Sezamowy Pudding
Paulina, Poznań

Sezamowy Pudding

Do miski wbijamy dwa całe jajka i jedno żółtko, dodajemy...

ostatnio
dodane przepisy

Poznaj nasze
nowe programy

Śledź konkurs
w social media