sprytna

kuchnia

O konkursie

Podejmij wyzwanie Jagny Niedzielskiej i Piotra Kucharskiego: ugotuj coś pysznego z resztek! Co 10 dni nasi eksperci podadzą dwa produkty - pozostałości po ulubionych potrawach Polaków. Zadaniem będzie wymyślenie przepisu opartego na tych produktach (możesz użyć do 5 dodatkowych składników oraz suchych przypraw). Na opracowanie przepisu i zgłoszenie go przez formularz konkursowy masz 7 dni. Jurorzy wybiorą 3 najlepsze receptury, które następnie zostaną poddane głosowaniu. Zwycięzca głosowania wchodzi do finału i gry o 20 000 złotych. Czytaj więcej »

Głosuj na najlepszy
przepis tygodnia

Challenge #1 (05.11 - 11.11. 2018)

Jury wybrało 3 najciekawsze przepisy pierwszej tury konkursu. Teraz Wasza kolej – głosujcie i wybierzcie spośród nich przepis, który wejdzie do finału. Macie na to czas do środy 14.11, do końca dnia. Aby wziąć udział w głosowaniu, trzeba mieć konto na Facebook.com

Rosołowe sajgonki z ogórkowym sosem
Kacper, Warszawa

Rosołowe sajgonki z ogórkowym sosem

W małej misce mieszamy wodę po ogórkach kiszonych, kilka kropel...

14%
Pate a la Pate de foie gras (Mus/Pasztet a la Pasztet Strasburski), żel z wody po kiszonych ogórkach, chipsy z obierzyn ziemniaka
Mateusz, Częstochowa

Pate a la Pate de foie gras (Mus/Pasztet a la Pasztet Strasburski), żel z wody po kiszonych ogórkach, chipsy z obierzyn ziemniaka

Pate: Mięso z rosołu pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę przesmażyć...

40%
kurczak rozebrany do rosołu, zakochany w japońskim cieście z czarną perłą z soczewicy i ukiszoną marchwią
Mateusz, Tuszyn

kurczak rozebrany do rosołu, zakochany w japońskim cieście z czarną perłą z soczewicy i ukiszoną marchwią

1.Ugotowane w rosole udo z kurczaka oddzielić od kości, podzielić...

46%
?>

Poznaj nasze
nowe programy

Śledź konkurs
w social media