Warning: session_start(): open(/2018.kuchniaplus.pl/tmp//sess_pr0515sq5m42l7fscahtln20hc, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /kuchniaplus-2021/ksite/poleca/index.php on line 3

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /2018.kuchniaplus.pl/tmp/) in /kuchniaplus-2021/ksite/poleca/index.php on line 3
Rada smaku - Kuchnia+ poleca
Menu

Rada smaku

Tomasz Jakubiak

Tomasz Jakubiak

Kucharz i dziennikarz kulinarny. Gospodarz popularnych programów "Jakubiak lokalnie" i "Jakubiak w sezonie" na antenie Kuchni+. Gotowanie to jego żywioł, miłość i pasja. Z oddaniem angażuje się w projekty edukacyjne adresowane do dzieci i młodzieży, prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, a także - dzięki pracy w telewizji - dużo podróżuje i poznaje kuchnie innych krajów. Od września 2014 jest szefem kuchni i właścicielem restauracji „Gar Jakubiaka” w Warszawie.

Andrzej Polan

Andrzej Polan

Znany widzom Kuchni+ jako prowadzący programu „Polska ze smakiem”. Szersza widownia kojarzy go z "Dzień Dobry TVN". W przeszłości szef kuchni najbardziej prestiżowych hoteli w Polsce. Wydał książkę "Kuchnia Polana w obiektywie Wellmana" ze swoimi najlepszymi przepisami. Od 2003 r. pisze artykuły i przygotowuje sesje zdjęciowe dla czasopism o tematyce kulinarnej.

Agata Godlewska

Agata Godlewska

Redaktor naczelna miesięcznika „Food Service”, gdzie pracuje od ponad 4 lat. Doświadczenie w zakresie mediów oraz prowadzenia kolorowych magazynów zdobywała w wydawnictwach lifestyle'owych oraz custom publishing. Autorka licznych wywiadów, w tym z najważniejszymi szefami kuchni w Polsce. Jako akredytowany dziennikarz uczestniczyła m.in. w takich wydarzeniach, jak Madrid Fusion, The World's 50 Best Restaurants czy Omnivore Paris. Stała bywalczyni restauracji, poszukiwaczka nowych trendów, wielbicielka podróży.

Jacek Ukwenya

Jacek Ukwenya

Warszawski restaurator, od 20 lat działający na warszawskim rynku gastronomicznym, właściciel i współautor wielu restauracji i klubów. Pod koniec lat 90. podbił warszawskie podniebienia nowym, świeżym obliczem kuchni, głównie śródziemnomorskiej. Pod jego okiem nadwiślańska restauracja „Boathouse” od wielu lat przyciąga gości z Polski i zagranicy, a wieloletnie rekomendacje „Przewodnika Michelin” inspirują go do nowych działań.