Superfood

Superfood

Damian Kordas

Wydawca: Wydawnictwo Burda Książki

Superfood

Jarmuż, czosnek, natka pietruszki, orzechy włoskie, kasza jaglana, żurawina… Co te pokarmy mają wspólnego? Wszystkie należą do superfood – superżywności.

W pośpiechu często sięgamy po ubogą w witaminy i minerały żywność. A okazuje się, że lista produktów pozytywnie wpływających na nasz organizm jest bardzo długa i stale rośnie. SUPERFOOD to właśnie potrawy stworzone na bazie produktów o wysokiej wartości. To dania, które w swoim składzie zawierają wyjątkowo cenne dla organizmu, a przede wszystkim dla zdrowia, składniki - witaminy, minerały i kwasy tłuszczowe z rodziny OMEGA 3. Produktami z listy superfood możemy nazywać tylko te naturalne, w żaden sposób nie przetworzone.

Najnowszą książkę Damian Kordas napisał zainspirowany własnymi poszukiwaniami odpowiedniej diety. Jako osoba chora na cukrzycę musi szczególnie dbać o to, co je. Po diagnozie próbował wielu diet, rezultatem wieloletnich poszukiwań jest pewność, że siłę i witalność dla organizmu dają przede wszystkim Superfood.

W książce autor zawarł rozdziały dla wegetarian i wegan, dla tych którzy chcą się dobrze odżywiać, ale nie chcą rezygnować z mięsa oraz dla ludzi takich jak on, którzy nie mogą się obejść bez czegoś słodkiego. Superfood zawiera przepisy na pyszne, nieskomplikowane w przygotowaniu, a jednocześnie bogate w składniki pokarmowe potrawy, które przygotujemy z powszechnie dostępnych produktów. Krótko mówiąc – superżywność!

OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA