Dynia, ogórek, kabaczek i sznurek

Dynia, ogórek, kabaczek i sznurek

Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz

Wydawca: Wydawnictwo Pascal

Dynia, ogórek, kabaczek i sznurek

Czy wiedzieliście, że melon to gatunek ogórka? Nie? A, że arbuz to warzywo dyniowate? Pewnie też nie. Wiedzą o tym autorzy tej książki, którzy przygotowali dla was smakowite przepisy na warzywa dyniowate.

W książce znajdziesz 107 kolorowych i smakowitych przepisów, m.in. na:
• Wegetariański tatar na komosie
• Lody ogórkowe z serem ricotta, miodem oraz nutą rozmarynu i zielonego pieprzu
• Pizza z pesto z fioletowego jarmużu
• Pieczone okrągłe kabaczki z farszem z kaszanki, czosnku, cebuli, jabłka i chorizo
• Sałatka z arbuza, wiśni, czerwonej cebuli i pieczonego buraka z włoskim salami
• Szaszłyki arbuzowe z krewetkami, oliwkami, serem halloumi i czerwoną bazylią
• Tarta melonowa ze świeżą marakują
• Śledzie marynowane w cukrze Muscovado z buraczanym melonem na ogórkach kiszonych
• Buritto z łososiem, melonem, awokado, papryką, czarnymi oliwkami i sosem paprykowym
• Ketchup pomidorowo-marchewkowy z dynią i rodzynkami
• Sernik dyniowy z mascarpone oraz odrobiną pomarańczy
• Zupa krem z białych warzyw korzennych z dynią, wędzonym łososiem, pestkami dyni i olejem dyniowym

OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA