oglądaj również przez internet

magazyn, Polska, 2011, 6 x 26


W swoim pierwszym kulinarnym programie Tomasz Jakubiak zmienia smaki Polaków i przekonuje ich do rodzimych, sezonowych produktów. W drugiej serii prowadzący wykorzystuje w menu jesienne dary natury.

Polska obfituje w doskonałe produkty sezonowe - te dostępne tylko przez kilka miesięcy w roku, świeże, nieskalane wielokilometrowym transportem, produkowane na małą skalę. Można z nich stworzyć pyszne dania, które niczym nie ustępują specjałom kuchni francuskiej czy włoskiej. Jesień w naszym kraju to pora niezwykle atrakcyjna, szczególnie dla smakoszy sezonowych produktów. Cechuje ją prawdziwy wysyp warzyw i owoców, z których można przyrządzać szereg potraw, przetworów, a także spożywać je na surowo. Tomasz Jakubiak zaprasza widzów w niezwykłą podróż po kraju. Jego celem jest znalezienie najlepszych lokalnych i sezonowych produktów. Szef kuchni spotka się z pełnymi pasji sadownikami, będzie podglądać pracę rolników specjalizujących się w uprawie słodkiej papryki, odwiedzi także gospodarstwo, w którym hoduje się polską gęś owsianą. Kamera będzie towarzyszyć gospodarzowi programu, który podejrzy producentów żywności podczas ich codziennych zajęć, by sprawdzić jak rośnie brukselka i co zrobić, żeby nie była gorzka. Razem z Tomaszem widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych smaków, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań.

Wszystkie serie tego programu obejrzysz na Platformie CANAL+

Zamów CANAL+ TV przez internet

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE