oglądaj również w


(Jacques Pepin: More fast food my way), seria poradnikowa, USA, 2004, 26 x 30

Jacques to człowiek, który nauczył Amerykanów gotować! W swoim programie pokazuje sztuczki i techniki, które pozwalają skrócić czas gotowania do minimum.

W najnowszej serii programu Pépin zdradza tajemnice, jak szybko przygotować hiszpański chłodnik gaspacho, wyśmienitą paellę z owocami morza i kurczakiem, gnocchi, homara z kaparami i wiele innych dań, których przygotowanie z pozoru wydaje się czasochłonne. Pépin nie unika gotowych produktów. Do swoich przepisów używa pomidorów z puszki, kostek rosołowych i mrożonek, co znacznie skraca czas przygotowania dań, a nie wpływa negatywnie na ich znakomity smak! "Jacques Pépin: nowe dania na szybko" to smakowity kąsek dla widzów "w biegu", którzy cenią sobie dobrą kuchnię.

Jacques Pépin urodził się w miejscowości Bourg-en-Bresse, niedaleko Lyonu we Francji. Już jako dziecko pomagał w restauracji Le Pelican należącej do jego rodziców. Prawdziwą naukę sztuki kulinarnej rozpoczął w wieku trzynastu lat w Grand Hotel de L'Europe. Potem pracował w Paryżu pod czujnym okiem Luciena Diata, szefa kuchni w Plaza Athenee. W latach pięćdziesiątych ubiegłego stulecia gotował dla francuskich mężów stanu, w tym dla Charlesa de Gaulla. Obecnie jest jednym z najbardziej znanych szefów kuchni w Stanach Zjednoczonych. Na swoim koncie ma 24 książki kulinarne, wiele artykułów, jest także autorem 9 programów telewizyjnych.

gospodarz programu: Jacques Pépin

Wszystkie serie tego programu obejrzysz na nc+

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE