Hugh Fearnley-Whittingstall


Hugh Fearnley-Whittingstall zaczynał karierę kucharza w River Cafe, jest pisarzem i prezenterem telewizyjnym, znanym ze swojej kampanii na rzecz "prawdziwego jedzenia". Książki jego autorstwa i serie telewizyjne przyniosły mu niezwykłą popularność. Jest patronem National Farmers' Retail and Markets Association (FARMA), prowadzi też swoją autorską rubrykę poświęconą kulinariom w magazynie Guardian's Weekend. Jest założycielem organizacji River Cottage, promującej życie blisko natury i zdrową żywność. Hugh Fearnley-Whittingstall może być postrzegany jako postać nieco ekscentryczna, zwłaszcza po zetknięciu się z jego książkami, w których opisuje np. jak najłatwiej upolować i najlepiej przyrządzić ogrodowego gołębia lub wiewiórkę... Jednak poza mało praktycznymi poradami, można w jego publikacjach znaleźć wiele informacji o życiu na wsi i zmianie swojego życia na lepsze.

Więcej programów tego prowadzącego obejrzysz na Platformie CANAL+

Zamów Platformę CANAL+

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE