Oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź

Anthony Bourdain: Bez rezerwacji


Anthony Bourdain, smakosz, podróżnik i poszukiwacz przygód kolejny raz wyrusza w świat, aby poznać smaki i zapachy serwowane przez kuchnie różnych zakątków globu. W swoim programie odwiedza różne miejsca, które zawarł w swoim planie podróży i nie waha się próbować żadnych, nawet najbardziej wymyślnych lokalnych przysmaków. Swoją podróż rozpoczyna w Kanadzie, w Vancouver, potem na krótki czas wakacji wraca do domu, do Nowego Jorku, gdzie razem z rodziną brata obchodzi Boże Narodzenie. Kolejnym przystankiem w jego podróży jest Nowy Orlean, miasto znane ze swojego zamiłowania do dobrego jedzenia, muzyki i życia, okrutnie doświadczone przez huragan Katrina. Anthony chce sprawdzić, jakie piętno huragan odcisnął na tym pięknym i spektakularnym mieście. Dalsza droga prowadzi gospodarza programu na Wyspy Brytyjskie, gdzie poznaje tajniki angielskiej i szkockiej kuchni. Potem trasa wiedzie przez Grecję i Rumunię, które okazują się smakowitym doświadczeniem.

Z Europy Bourdain wraca przez ocean, żeby sprawdzić jak ludzie żyją i oczywiście jedzą na Jamajce i zaraz potem rusza na Hawaje. A to dopiero połowa podróży... W kolejnych odcinkach odwiedza Laos, Tokio, Urugwaj, Columbię, Hiszpanie i Egipt i wiele innych miejsc.

Anthony'ego z miejsca na miejsce popycha ciekawość świata, chęć poznania różnych kultur i ludzi, a nade wszystko chęć poznania sekretów kulinarnych regionów, które odwiedza.

Tony Bourdain (ur. 1956) - absolwent CIA (Culinary Institute of America), przeszedł wszystkie szczeble kariery kucharskiej, od pomywacza do szefa kuchni w znakomitej nowojorskiej restauracji "Brasserie Les Halles". Jest autorem kryminałów oraz książek kulinarnych i "kuchennych", czyli ukazujących pracę w kuchni od kuchni (m.in. Bone in the Throat, Gone Bamboo, Typhoid Mary, Cook's Tour: In Search of the Perfect Meal, Anthony Bourdain's Les Halles Cookbook, The Nasty Bits). Książka "Kill Grill. Restauracja od kuchni" została wydana w 23 krajach i stałą się światowym bestsellerem. Jego teksty publikował m.in. "New York Times", "The Times", "Observer", "Independent". Bourdain, oprócz programu "Anthony Bourdain: bez rezerwacji", znany jest też z serii "Podróż kucharza" która już gościła na antenie Kuchni.tv.

www.anthonybourdain.net/

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA