Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”

14 lutego 2017

Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem czy śledzik curry z ananasem? W drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej” prowadząca zaprezentuje szereg nowych potraw przełamujących kulinarną rutynę. Premierowe odcinki w każdą sobotę już od 18 lutego, tylko w Kuchni+.

W nowym sezonie popularnej serii poradnikowej Kuchni+ „365 obiadów Mariety Mareckiej” autorka poczytnego bloga „W kuchni bez dubli” przekona widzów, że do codziennego gotowania można podejść w kreatywny sposób. Udowodni również, że kulinarnych inspiracji można szukać wszędzie: w egzotycznych aromatach, w porach roku, wspomnieniach z wakacji lub pojedynczych składnikach.

W każdym odcinku Marieta Marecka przygotuje trzy, często zaskakujące, potrawy, składające się na ciekawy zestaw obiadowy.

Zupa pomidorowo-paprykowa z pieczonych warzyw, do tego jajo w kiełbasie, scotch eggs, frytki z selera i marchewki oraz gruszkowo-kardamonowe lassi – to jeden z przykładowych 3-daniowych obiadów, które jesteśmy w stanie przygotować w niespełna 25 minut. W moim programie pokażę, jak gotować pomysłowo, oszczędnie i szybko – zachęca do śledzenia produkcji Marieta Marecka.

Z drugiego sezonu „365 obiadów Mariety Mareckiej” widzowie dowiedzą się nie tylko jak w prosty i przystępny sposób przygotowywać smaczne obiady, ale przede wszystkim jak odpowiedzialnie i bez wyrzeczeń dbać o jakość codziennej diety.

Na udział w tworzeniu programu ponownie otrzymają szansę widzowie, którzy za pośrednictwem nadsyłanych przez siebie zdjęć będą mogli prezentować zawartość swoich lodówek wraz z autorskimi pomysłami na przepisy z wykorzystaniem tych składników. Wybranych widzów prowadząca odwiedzi osobiście.

Premierowe odcinki „365 obiadów Mariety Mareckiej 2” od 18 lutego w każdą sobotę o 17:00, tylko na antenie Kuchni+.

Przepisy z pierwszej serii programu znajdują się tutaj

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

2019-03-12

Kuchnia daleka i bliska - nowe programy Anthony’ego Bourdaina, Jamesa Martina i Mariety Mareckiej w kwietniu w Kuchni+

W kwietniu amatorzy gotowania będą mogli poznać kuchnię odległych zakątków świata, m.in. Urugwaju, Butanu czy Nowej Funlandii – a to za sprawą o...

Czytaj więcej

2019-01-30

Kulinarne SOS w marcu na antenie Kuchni+

W marcu Kuchnia+ przygotowała zestaw programów dla tych, którzy kochają dobre jedzenie, ale nie mają czasu lub brakuje im umiejętności, aby przyrządzi...

Czytaj więcej

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE