Certyfikaty „Kuchnia+ poleca” rozdane!

24 lutego 2015

24 lutego, w obecności dziennikarzy, restauratorów, ekspertów kulinarnych i kamer telewizyjnych, Kuchnia+, autorski kanał nc+, przyznała 13 certyfikatów „Kuchnia+ poleca”. W ten sposób stacja uhonorowała najbardziej godne polecenia restauracje w całej Polsce i zamknęła pierwszą edycję akcji. Swoją reprezentację na liście laureatów mają województwa: śląskie, dolnośląskie, mazowieckie, wielkopolskie i małopolskie.

Ceremonia wręczenia certyfikatów była zwieńczeniem zyskującej na popularności akcji „Kuchnia+ poleca”. 13 docenionych restauracji zdobyło najwyższe noty w trwającej 4 miesiące I edycji akcji „Kuchnia+ poleca”. W początkowym etapie projektu internauci i pasjonaci kulinariów zgłosili ponad 1400 restauracji i oddali na nie blisko 14000 głosów. Do drugiego etapu awansowały 32 z największą liczbą plusów. W drugiej fazie stacja poprosiła restauracje o wypełnienie specjalnych formularzy, a eksperci Kuchni+, jako tajemniczy klienci, sprawdzili każdą z nich.

Biorąc pod uwagę te oceny Kuchnia+ stworzyła ranking. Początkowo redakcja kanału miała przyznać 12 certyfikatów, ale ze względu na wyrównany poziom zdecydowała się uhonorować 13. W prestiżowym gronie znalazły się:

•Bistro Mojego Brata w Zawierciu
•Beksien Bistro w Bielsku-Białej
•Don Giovanni Trattoria w Śremie
•Droga Mleczna we Wrocławiu
•Magiel Kulinarny w Sosnowcu
•Mańana Bistro & Wine Bar w Chorzowie
•Miodova w Krakowie
•Restauracja Absynt w Nowym Targu
•Restauracja Bluebell hotelu Natura Residence w Siewierzu
•Restauracja hotelu POZIOM 511 w Podzamczu k. Ogrodzieńca
•Szara Eminencja w Piasecznie
•U Braci w Częstochowie
•Umami Piąty Smak w Pyskowicach

Certyfikaty „Kuchnia+ poleca” przedstawicielom wyróżnionych lokali wręczyła Marta Szwakopf, dyrektor kanału Kuchnia+.

- Poprzez tę akcję chcemy pokazać dobrą stronę polskiej gastronomii. Jak można zauważyć, czytając listę laureatów, godne polecenia miejsce można znaleźć praktycznie wszędzie, tak w Krakowie i Wrocławiu, jak i w Podzamczu czy Śremie. Zachęcamy wszystkich do szukania godnych polecenia lokali i dzielenia się tym z innymi za pomocą naszej akcji. Już teraz zapraszamy do wzięcia udziału w kolejnej edycji – mówi Marta Szwakopf, dyrektor kanału Kuchnia+.

Nagrodzone lokale mają prawo posługiwać się certyfikatem przez 365 dni od momentu przyznania. Jednocześnie, w ramach akcji, Kuchnia+ zrealizuje reportaże w każdym wyróżnionym miejscu. Materiał będzie można obejrzeć od marca na antenie stacji w programie informacyjnym „cook news”. Docenione restauracje będą miały także specjalne miejsce na stronie internetowej akcji „Kuchnia+ poleca”, a także na facebookowym profilu kanału.

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

2024-03-11

Lifestylowy marzec w CANAL+ online: JAKUBIAK ROZGRYZA MALTĘ, MICHEL ROUX - SIELSKIE SMAKI FRANCUSKIEJ KUCHNI 2, W OGRÓDKU WARZYWNYM JULIE, GOTUJ TANIEJ Z JAMIEM, DZIEŃ DOBRY, ŚNIADANIE 2

W marcu zapraszamy widzów na wiele wyczekiwanych nowości. W CANAL+ KUCHNIA z Tomaszem Jakubiakiem będziemy odkrywać smaki i wielokulturowe kulinarne d...

Czytaj więcej

2024-02-14

Kulinarny raj na ziemi oczami Tomka Jakubiaka w nowej serii JAKUBIAK ROZGRYZA MALTĘ

Jeden z najsympatyczniejszych polskich kucharzy powraca i tym razem odwiedza Maltę - raj dla fanów owoców morza. Tomek zabierze nas w niesamowitą podr...

Czytaj więcej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA