Jakubiak w sezonie 4 - apetyczna seria kuchni+ w letniej odsłonie

31 maja 2012

16 czerwca startuje czwarta edycja uwielbianego przez widzów programu kuchni+ „Jakubiak w sezonie”. Autorską, sześcioodcinkową serię prowadzi popularny kucharz - Tomasz Jakubiak. Tym razem zaprezentuje widzom inspirujące przepisy na potrawy, które można przyrządzić z polskich, letnich produktów.

- "Jakubiak w sezonie" to seria promująca nowoczesną kuchnię, bazującą na polskich, sezonowych produktach. Doskonale trafiła w gusta naszych widzów. Tylko w tym roku program obejrzało blisko 2 mln osób. Dlatego postanowiliśmy wyprodukować kolejne odcinki, a popularny prowadzący został twarzą właśnie zakończonej kampanii reklamowej kuchni+ - mówi Małgorzata Seck, Dyrektor kanału kuchnia+.

W programie, Tomasz Jakubiak podpowiada Polakom jak z rodzimych, sezonowych produktów stworzyć apetyczne i oryginalne dania. W czwartej serii zaproponuje letnie menu, w którym znakomicie sprawdzają się warzywa i owoce, gdyż właśnie w nich zawarta jest woda, tak potrzebna organizmowi podczas upalnych dni i wzmożonej w wakacje aktywności fizycznej.

Kulinarny globtroter zaprosi widzów w niezwykłą podróż po kraju, której celem jest znalezienie najlepszych polskich, sezonowym produktów. Kamera towarzyszy gospodarzowi programu, który podgląda producentów żywności podczas ich codziennych zajęć. Razem z Tomaszem widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych smaków, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań na lato.

Tematem każdego z odcinków „Jakubiaka w sezonie 4” są wybrane sezonowe składniki, z których gospodarz przygotowuje trzy dania. Widzowie przekonają się jak ciekawe i smaczne potrawy można przyrządzić m.in. z kabaczka, pomidorów, owoców leśnych, ogórków, porzeczek czy agrestu. W lekkostrawnej i zdrowej letniej kuchni Jakubiaka znajdą się również potrawy z drobiu, produktów mlecznych oraz ryb.

„Jakubiak w sezonie 4” - emisja w każdą sobotę od 16 czerwca o godzinie 14:30.

Tomasz Jakubiak jest kucharzem i dziennikarzem kulinarnym. Pracował jako szef kuchni w znanych warszawskich i zielonogórskich restauracjach. Gotowaniem zafascynował się już w dzieciństwie. To jego żywioł, miłość i pasja. Jest samozwańczym Sarmatą XXI wieku. O jedzeniu potrafi opowiadać godzinami z właściwym sobie poczuciem humoru. Z oddaniem angażuje się w projekty edukacyjne adresowane do dzieci i młodzieży, prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, a także - dzięki pracy w telewizji - dużo podróżuje i poznaje kuchnie innych krajów.

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

2019-06-26

Grillowanie jakiego nie znacie – Andrzej Polan zaprasza do Kuchni+

Czy strażacy lubią dania z grilla na ostro czy łagodnie? Jaką grillowaną rybę jedzą wakeboardziści? Co najbardziej lubią jeść z grilla wojskowi? W naj...

Czytaj więcej

2019-06-19

Poszukiwacze doskonałych smaków - Damian Kordas i Jagna Niedzielska w trzeciej serii „Widelcem po mapie”

Chcesz zobaczyć swoją ulubioną knajpkę w telewizji? To proste! Daj tylko znać Damianowi i Jagnie. "Widelcem po mapie 3" to kulinarna podróż po Polsce...

Czytaj więcej

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE