"Kuchnia duchów" - o pasji gotowania inaczej

23 lutego 2012

Kulinarna pasja, programy, a teraz kulinarna powieść - kuchnia+ objęła patronat medialny nad „Kuchnią duchów” autorstwa Jael McHenry. Książka jest na rynku od 22 lutego.

- kuchnia+ nie tylko poszerza kulinarne horyzonty i rozbudza apetyty, ale przede wszystkim pokazuje pasję gotowania, tym razem w książkowym wydaniu. Polecamy - „Kuchnię duchów” powieść o poszukiwaniu prawdziwego smaku życia – mówi Joanna Albin, Brand Manager kuchni+.

W ramach patronatu kuchnia+ przygotowała dla swoich widzów specjalny konkurs, w którym od 24.02.2012 na www.kuchniaplus.pl będzie można wygrać książki „Kuchnia duchów” Jael McHenry.

Wydana przez Bukowy Las „Kuchnia duchów” jest debiutem powieściowym blogerki i pasjonatki dobrej kuchni Jael McHenry. Słodko-gorzka opowieść przedstawia historię dotkniętej zespołem Aspergera Ginny, która po nagłej śmierci rodziców, szuka ukojenia w kuchni, z dala od dominującej siostry Amandy i wścibskich krewnych. Metodyczne czynności związane z przygotowywaniem posiłków łagodzą smutek i niepokój bohaterki, a bogaty aromat toskańskiej zupy ribollity, przygotowanej zgodnie z ręcznie spisanym przepisem włoskiej babci, koi zmysły. Przyciąga też nieoczekiwanego gościa. Duch babci przynosi Ginny tajemnicze ostrzeżenie i znika niczym para znad stygnącego talerza. Wkrótce po tym wydarzeniu Ginny odkrywa, że ma niezwykłą moc przywoływania duchów osób, których ulubione danie przyrządza.

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

2024-03-11

Lifestylowy marzec w CANAL+ online: JAKUBIAK ROZGRYZA MALTĘ, MICHEL ROUX - SIELSKIE SMAKI FRANCUSKIEJ KUCHNI 2, W OGRÓDKU WARZYWNYM JULIE, GOTUJ TANIEJ Z JAMIEM, DZIEŃ DOBRY, ŚNIADANIE 2

W marcu zapraszamy widzów na wiele wyczekiwanych nowości. W CANAL+ KUCHNIA z Tomaszem Jakubiakiem będziemy odkrywać smaki i wielokulturowe kulinarne d...

Czytaj więcej

2024-02-14

Kulinarny raj na ziemi oczami Tomka Jakubiaka w nowej serii JAKUBIAK ROZGRYZA MALTĘ

Jeden z najsympatyczniejszych polskich kucharzy powraca i tym razem odwiedza Maltę - raj dla fanów owoców morza. Tomek zabierze nas w niesamowitą podr...

Czytaj więcej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA