Wine&Food Noble Night

5 kwietnia 2018

Patrząc na profesjonalne losy dotychczasowych uczestników konkursu można powiedzieć, że WFNN to sprawdzian umiejętności managerskich i kulinarnych oraz trampolina dla najlepszych szefów kuchni w Polsce, którzy potwierdzają swoje kwalifikacje i bez kompleksów idą dalej. Natomiast dla startujących restauracji to błysk i moment, który daje możliwość zaistnieć przed prestiżowym biznesowym i mediowym gronem blisko tysiąca osób, które cenią wyjątkowe doświadczenia kulinarne i z przyjemnością podążają szlakiem nagrodzonych miejsc.

Wielki finał - prestiżowa KUCHNIA, magiczny SERWIS, ale wygrywa prostota
10 lat, ponad 100 nagród, 120 wybitnych szefów kuchni, 720 kucharzy, ponad 1000 kelnerów i co roku kilkuset gości to liczby, które pokazują rozkwit projektu. I chociaż brzmi to jak przerażające przedsięwzięcie logistyczne, Wine&Food Noble Night to jedna z najlepiej przygotowanych imprez kulinarnych w Polsce, gdzie organizatorzy wspierają finansowo i organizacyjnie uczestników. W tym roku dodatkowo kucharze otrzymają wsparcie mentorów kulinarnych, czyli szefów kuchni, którzy wygrali poprzednie edycje i wiedzą, gdzie tkwi tajemnica zwycięstwa w konkursie.

Zapytaliśmy jednego ze zwycięskich szefów kuchni Łukasza Budzika, który w nagrodę odbył staż w trzygwiazdkowej restauracji Guy Savoy, jaka jest najważniejsza nauka, jaką zapamiętał po tej wizycie. "Najprostsze jest najtrudniejsze" - to słowa Szefa Guy'a, ale też prostota to przepis na sukces w konkursie Wine&Food Noble Night.

JURY - kilkuset gości restauracji
To jedyny konkurs w Polsce, gdzie w jury siedzą potencjalni, wymarzeni goście polskich restauracji: wyjątkowi goście z całej Polski, reprezentanci biznesu, sztuki, polityki i gastronomii. Podczas gali będą mieli okazję spróbować wszystkich dań i je ocenić. Oczywiście dodatkowo uczestników oceni profesjonalne jury, które zadba o najwyższy poziom.

Nagrody- zagraniczne staże i rozwój
W konkurs wpisany jest rozwój umiejętności kulinarnych i managerskich uczestników, a zwycięzcy otrzymują staże u zagranicznych szefów kuchni na świecie (2017 r. - bracia Roca w Gironie, 2016 r. - Elena Arzak w San Sebastian, 2015 r. - Alain Ducasse w Paryżu) oraz wiele innych prestiżowych nagród, które pozwalają im rozwinąć skrzydła m.in. nowatorskie szkolenia managerskie MADE PROGRESS.

Zasady udziału - wsparcie finansowe i organizacyjne
Konkurs przewiduje dwa etapy. Do 13 kwietna trwa rekrutacja i eliminacje, gdzie poza zgłoszonymi propozycjami dań ocenie podlega m.in. obsługa, wystrój i regularne menu zgłoszonej restauracji.

Dwunastu uczestników wyłonionych w I etapie weźmie udział w gali finałowej. Organizator zapewnia wsparcie techniczne i merytoryczne oraz gamę działań promocyjnych. Udział w konkursie jest bezpłatny.


Więcej informacji: www.noblenight.pl
Zgłoszenia do 13 kwietnia na: [email protected]

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

Ruszyła 3. edycja konkursu „KUKBUK Poleca – odkrywamy dobra lokalne”!

O wyróżnienie „KUKBUK Poleca” oprócz producentów żywności i rzemieślników ubiegać się mogą również prod...

Czytaj więcej

Urban Coffee Marathon

Na mapie wydarzenia znajduje się kilkadziesiąt punktów, które oferują festiwalowe menu będące interpretacja tematu przewodniego –...

Czytaj więcej

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE