Wine&Food Noble Night

5 kwietnia 2018

Witek Iwański, Marcin Filipkiewicz, Łukasz Budzik to wybitni polscy szefowie kuchni i finaliści poprzednich edycji konkursu Wine&Food Noble Night! Kto w tym roku zdobędzie laur zwycięstwa? Właśnie ruszyły przygotowania do tegorocznej edycji i trwa rekrutacja do pierwszego etapu konkursu (do 13 kwietnia). Uroczysty finał już 13 października 2018 r. w Warszawie, wtedy to na jeden wieczór powstanie magiczna, największa w Polsce restauracja.

Patrząc na profesjonalne losy dotychczasowych uczestników konkursu można powiedzieć, że WFNN to sprawdzian umiejętności managerskich i kulinarnych oraz trampolina dla najlepszych szefów kuchni w Polsce, którzy potwierdzają swoje kwalifikacje i bez kompleksów idą dalej. Natomiast dla startujących restauracji to błysk i moment, który daje możliwość zaistnieć przed prestiżowym biznesowym i mediowym gronem blisko tysiąca osób, które cenią wyjątkowe doświadczenia kulinarne i z przyjemnością podążają szlakiem nagrodzonych miejsc.

Wielki finał - prestiżowa KUCHNIA, magiczny SERWIS, ale wygrywa prostota
10 lat, ponad 100 nagród, 120 wybitnych szefów kuchni, 720 kucharzy, ponad 1000 kelnerów i co roku kilkuset gości to liczby, które pokazują rozkwit projektu. I chociaż brzmi to jak przerażające przedsięwzięcie logistyczne, Wine&Food Noble Night to jedna z najlepiej przygotowanych imprez kulinarnych w Polsce, gdzie organizatorzy wspierają finansowo i organizacyjnie uczestników. W tym roku dodatkowo kucharze otrzymają wsparcie mentorów kulinarnych, czyli szefów kuchni, którzy wygrali poprzednie edycje i wiedzą, gdzie tkwi tajemnica zwycięstwa w konkursie.

Zapytaliśmy jednego ze zwycięskich szefów kuchni Łukasza Budzika, który w nagrodę odbył staż w trzygwiazdkowej restauracji Guy Savoy, jaka jest najważniejsza nauka, jaką zapamiętał po tej wizycie. "Najprostsze jest najtrudniejsze" - to słowa Szefa Guy'a, ale też prostota to przepis na sukces w konkursie Wine&Food Noble Night.

JURY - kilkuset gości restauracji
To jedyny konkurs w Polsce, gdzie w jury siedzą potencjalni, wymarzeni goście polskich restauracji: wyjątkowi goście z całej Polski, reprezentanci biznesu, sztuki, polityki i gastronomii. Podczas gali będą mieli okazję spróbować wszystkich dań i je ocenić. Oczywiście dodatkowo uczestników oceni profesjonalne jury, które zadba o najwyższy poziom.

Nagrody- zagraniczne staże i rozwój
W konkurs wpisany jest rozwój umiejętności kulinarnych i managerskich uczestników, a zwycięzcy otrzymują staże u zagranicznych szefów kuchni na świecie (2017 r. - bracia Roca w Gironie, 2016 r. - Elena Arzak w San Sebastian, 2015 r. - Alain Ducasse w Paryżu) oraz wiele innych prestiżowych nagród, które pozwalają im rozwinąć skrzydła m.in. nowatorskie szkolenia managerskie MADE PROGRESS.

Zasady udziału - wsparcie finansowe i organizacyjne
Konkurs przewiduje dwa etapy. Do 13 kwietna trwa rekrutacja i eliminacje, gdzie poza zgłoszonymi propozycjami dań ocenie podlega m.in. obsługa, wystrój i regularne menu zgłoszonej restauracji.

Dwunastu uczestników wyłonionych w I etapie weźmie udział w gali finałowej. Organizator zapewnia wsparcie techniczne i merytoryczne oraz gamę działań promocyjnych. Udział w konkursie jest bezpłatny.


Więcej informacji: www.noblenight.pl
Zgłoszenia do 13 kwietnia na: [email protected]

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

Zapraszamy na World Class Coctail Festival

Druga edycja World Class Coctail Festival odbędzie się w dniach 5-16 czerwca. To największe w Polsce święto kultury koktajlowej, promujące krajową sce...

Czytaj więcej

Finał 3. edycji konkursu „KUKBUK Poleca” z kolejnym rekordem - ponad 800 nadesłanych produktów od 270 lokalnych firm! Jury nagrodziło 27 z nich.

W piątek, 31 maja w Fortecy Kręglickich w Warszawie odbyła się uroczysta gala wieńcząca 3. edycję konkursu KUKBUK Poleca. Celem programu jest dotarcie...

Czytaj więcej

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE