"Ugotuj swój biznes" już w księgarniach!

27 maja 2014

Nakładem Wydawnictwa Illuminatio ukazała się książka "Ugotuj swój biznes" autorstwa Rachel Hofstetter. Kuchnia+ jest patronem medialnym książki. Zapraszamy do lektury!

Moda na gotowanie trwa i ciągle się rozwija. Blogi, książki kucharskie, warsztaty, targi, zdrowa żywność, wszystko co związane z kulinariami budzi niezwykły entuzjazm. Wokół nas coraz więcej pysznego jedzenia, a to ktoś wypieka bezglutenowe pieczywo, ktoś inny produkuje niskocukrowe przetwory, a jeszcze ktoś wytwarza domowe karmelki. To ludzie, których łączy pasja i którym pewnie nie raz przeszło przez myśl, by zamienić tę pasję w biznes. Dlatego koniecznie powinni sięgnąć po książkę Rachel Hofstetter "Ugotuj swój biznes".

To publikacja, w której autorka przedstawiła sylwetki i wywiady z amerykańskimi przedsiębiorcami, którym się udało wprowadzić swoje produkty na rynek gastronomiczny.

Dzięki nim dowiemy się między innymi: jak bez znajomości i doświadczenia stworzyć markę rozpoznawalną na rynku krajowym; jak umówić się na spotkanie z handlowcami dużych sieci handlowych; co musisz wiedzieć o prawnych regulacjach rynku spożywczego; dlaczego mały budżet początkowy może okazać się twoim sprzymierzeńcem; jakie są rady dla firm zajmujących się produktami bezglutenowymi, organiczną żywnością, winami i napojami alkoholowymi; co każdy przedsiębiorca chciałby usłyszeć już na pierwszym etapie zakładania firmy; dlaczego robienie tego, co się kocha, jest zawsze dobrym pomysłem.

Od smakowych maseł czekoladowych, przez domową granolę i sos do spaghetti, po wina kalifornijskie w przystępnych cenach - osobom prowadzącym te biznesy udało się podbić amerykański rynek, i zaczęły one zarabiać na swojej miłości do jedzenia i gotowania. Poznaj różnorodność branży kulinarnej, poświęcenie i drogę do sukcesu przedsiębiorców, którzy udowodnili, że można swoje ulubione potrawy zmienić w dobrze prosperujący biznes kulinarny.

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

Festiwal Feta we Wrocławiu

7 i 8 marca, w klimatycznej, zabytkowej Zajezdni Dąbie, odbędzie się druga edycja Wrocławskiej Fety - Festiwalu Piwa, Wina i Sera. Ponownie jak rok te...

Czytaj więcej

Wielka Uczta Warszawska powraca!

Wielka Uczta to nowy sposób na odkrywanie smaków, poszukiwanie kulinarnych uniesień i zaspokajanie apetytów! Wielosmakowa uczta połączona z kulinarnym...

Czytaj więcej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA