Aktualności

Wyniki wyszukiwania

II Festiwal Smaków Food Trucków w Olsztynie

Festiwal Smaków doczekał się już 9. edycji w Trójmieście, 3. w Poznaniu oraz 2. w Szczecinie, jak również odbył się m.in. w Tor...

Czytaj więcej

II Ogólnopolski Festiwal Nieskończonych Form Mleka

Znajomość polskich serów, niestety, wciąż sprowadza się do prostego podziału na białe i żółte. Dobrą okazją do poznania nieskończonej różnorodności...

Czytaj więcej

II Ogólnopolski Konkurs Fotografii Kulinarnej

Nieważne, że nie potrafisz gotować - ważne, że jesteś profesjonalnym fotografem, uzdolnionym blogerem kulinarnym lub amatorem - pasjonatem fotografo...

Czytaj więcej

Im więcej jesz tym bardziej pomagasz

Akcja zostanie przeprowadzona w lokalach gastronomicznych w całej Polsce. Lista lokali biorących udział w projekcie dostępna jest na stronie www.w...

Czytaj więcej

Im więcej jesz, tym bardziej pomagasz

Już niedługo 1 czerwca - Dzień Dziecka. Każdy z Was może podarować dzieciom porzuconym i osieroconym wyjątkowy prezent z tej okazji - wymarzone wakacj...

Czytaj więcej

Jadłonomia. Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan

Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia? Do czego wykorzystać natkę marchewki? Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół? Na te i wiele innych...

Czytaj więcej

Japońskie słodycze

"Japońskie słodycze" to jedna z pierwszych, tak kompleksowych publikacji poświęconych japońskiemu cukiernictwu wydanych w języku europejskim. To niezw...

Czytaj więcej

Japońskie słodycze - zaproszenie na spotkanie

Serdecznie zapraszamy na spotkanie poświęcone sztuce cukierniczej Kraju Kwitnącej Wiśni. Magdalena Tomaszewska-Bolałek - japonista, dziennikarka i aut...

Czytaj więcej

Jesień w kuchni Pięciu Przemian

Jesienią, gdy więcej czasu możemy spędzić w kuchni, zmieniamy sposób przygotowania potraw, dłużej je gotujemy, pieczemy i dusimy. W jesiennym menu zgo...

Czytaj więcej

Już wkrótce Święto Toruńskiego Piernika 2017

Fabryka Cukiernicza Kopernik S.A., przy współpracy z Urzędem Miasta Torunia oraz Urzędem Marszałkowskim Województwa Kujawsko-Pomorskiego, przygotowała...

Czytaj więcej

Kamil Wojtasiak - Mistrz Polski Sommelierów 2018

Konkurs certyfikowany przez Międzynarodowe Stowarzyszenie Sommelierów (ASI) miał dwa etapy: zamknięte eliminacje z testem z wiedzy o winie, p...

Czytaj więcej

Kawior astrachański

Michał Kruszona jest jednym z najbardziej charakterystycznych polskich pisarzy. Podróżnik, reportażysta, autor bestsellera "Rumunia. W poszukiwaniu di...

Czytaj więcej

Kino kulinarne na Festiwalu Transatlantyk w Poznaniu

W Poznaniu zostaną zorganizowane pierwsze pokazy polskiej sekcji Kina Kulinarnego (Kulinarisches Kino), które jest młodszym partnerem berlińskiego...

Czytaj więcej

Kolacja Charytatywna z Jakubiakiem

Specjalnie dla Was ugotują znani kucharze z całej Polski, m.in. Grzegorz Łapanowski, Anna Starmach, Tomasz Purol, Michał Kuter, Paweł Oszczyk, Paweł M...

Czytaj więcej

Kolacja charytatywna z Michelem Moranem

Założycielki Stowarzyszenia to niezależne, spełnione zawodowo kobiety, które z prawdziwym zaangażowaniem łączą swoje aktywności biznesowe z działalno...

Czytaj więcej

Konferencja Food in Central Europe: Culture and Business

Uczestnicy konferencji to teoretycy food studies oraz praktycy branży gastronomicznej - krytycy, producenci, restauratorzy. Pochodzą ze Stanów Zje...

Czytaj więcej

Konferencja Food Service Summit

Piąta, jubileuszowa edycja, 20 prelegentów, 250 uczestników - tak w liczbach zapowiada się Food Service Summit, jedna z najważniejszych konferencji po...

Czytaj więcej

Konferencja miesięcznika Food Service

Program konferencji podzielony jest na bloki tematyczne, w których omawiane będą problemy dotyczące pięciu najważniejszych obszarów branży HoReCa:...

Czytaj więcej

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE