Owocowy Dom - ekologiczne przetwory

25 kwietnia 2012

Owocowy Dom to marka produkująca naturalne przetwory owocowe. Ich smak jest prawdziwy, naturalny i wyrazisty, bo w składzie produktów są jedynie certyfikowane ekologiczne owoce z Podlasia, organiczny cukier i przyprawy.

Dżemy i konfitury powstają w oparciu o tradycyjne receptury i wyłącznie z polskich ekologicznych owoców, obecnie z czarnych porzeczek i z malin. Ekologiczny dżem z czarnej porzeczki ma naturalnie słodki, kwaskowy smak i niepowta¬rzalny aromat. Słodka i aromatyczna konfitura malinowa jest idealna do naleśników, ciast, pieczywa lub jako polewa do lodów. Dżemy i konfitury są nie tylko pyszne, ale mają także estetyczne opakowanie - słoiki WECK®.

W planach są przetwory z czerwonej porzeczki, agrestu, wiśni i innych mniej popularnych owoców. Poza linią klasyczną, Owocowy Dom proponuje dżemy z dodatkami – w tej chwili można kupić czarną porzeczkę z kardamonem, a wkrótce inne owoce łączone z azjatyckimi przyprawami, jak imbir czy cynamon.

Owocowy Dom jest przedsiębiorstwem rodzinnym prowadzonym przez Wojciecha Kowalskiego i Barbarę Rosłanow¬ską. Wojtek ukończył warszawską ASP a Basia jest absolwentką wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW. Ich międzypokoleniową współpracę można nazwać owocną - jak owocowe są dżemy i konfitury przez nich przygotowywane.

Owocowy Dom jest także dystrybutorem produktów niemieckiej firmy J.WECK GmbH. Johann Weck rozpoczął produk¬cję słoików własnego projektu w 1900 roku. Słoiki i butelki WECK® są wykonane z trwałego, grubego szkła. Wytrzymują wielokrotne pasteryzowanie przetworów, mycie i sterylizację.

Owocowy Dom tworzy centrum do produkcji przetworów w warunkach domowych. Przedsięwzięcie to ma na celu w pewnym sensie powrót do korzeni, odtworzenie niepowtarzalnej atmosfery kuchni, w której gospodyni gotuje śliwko¬we powidła i kompot z wiśni, przepełnionej zapachem cynamonu i goździków. W dalszych planach firmy są warsztaty dla pasjonatów owocowych przetworów.

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

Festiwal Feta we Wrocławiu

7 i 8 marca, w klimatycznej, zabytkowej Zajezdni Dąbie, odbędzie się druga edycja Wrocławskiej Fety - Festiwalu Piwa, Wina i Sera. Ponownie jak rok te...

Czytaj więcej

Wielka Uczta Warszawska powraca!

Wielka Uczta to nowy sposób na odkrywanie smaków, poszukiwanie kulinarnych uniesień i zaspokajanie apetytów! Wielosmakowa uczta połączona z kulinarnym...

Czytaj więcej

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE