Mistrzostwa Polski Sommelierów 2018

25 maja 2018

W otwartym dla publiczności finale rywalizować będzie trzech najlepszych sommelierów, wyłonionych podczas eliminacji spośród 22 uczestników konkursu. Degustację organizuje California Wine Institute, strategiczny partner Mistrzostw. Tematem przewodnim są wyselekcjonowane z oferty polskich importerów wina kalifornijskie skierowane do branży HoReCa.

Na degustacyjnych stołach znajdą się białe wina ze szczepów chardonnay, pinot grigio, sauvignon blanc, viognier, zinfandel rose oraz czerwone: cabernet sauvignon, merlot, pinot noir i zinfandel. Wina pochodzą z oferty Mondovino, Wine Avenue, Mielżyński, Cerville Investments, Vininova, Winkolekcja, PWW i Ambra.

Degustacja "Z Kalifornią do stołu" rozpoczyna się o 16.30, a sam finał Mistrzostw Polski Sommelierów o 17.00. Kalifornijskie wina można będzie degustować także w przerwach między wystąpieniami poszczególnych finalistów.

Partnerami strategicznymi Mistrzostw są:
Cisowianka Perlage http://www.cisowianka-perlage.pl/
California Wine Institute www.discovercaliforniawines.com, facebook/California Wines Polska
Consejo Regulador del Cava http://www.docava.es/
Mondial Assistance http://www.mondial-assistance.pl/
Regent Warsaw Hotel http://www.regent-warsaw.com/pl/

Gości Finału konkursu prosimy o rejestrację na https://mps2018.evenea.pl/

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

Ruszyła 3. edycja konkursu „KUKBUK Poleca – odkrywamy dobra lokalne”!

O wyróżnienie „KUKBUK Poleca” oprócz producentów żywności i rzemieślników ubiegać się mogą również prod...

Czytaj więcej

Urban Coffee Marathon

Na mapie wydarzenia znajduje się kilkadziesiąt punktów, które oferują festiwalowe menu będące interpretacja tematu przewodniego –...

Czytaj więcej

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE