#LekkoInneSwieta w Kuchni+

13 grudnia 2017

Czy możliwe są święta bez przejedzenia? Daria Ładocha i David Gaboriaud udowodnią, że jak najbardziej. W dodatku mogą być równie pyszne! Kuchnia+ zaprosiła do wspólnego stołu pięciu influencerów o różnych specjalizacjach, aby zaprezentować im swoje, lekko inne podejście do świąt.

Każdy z nas inaczej się odżywia - zarówno ze względów etycznych, jak i zdrowotnych. Jedni rezygnują z mięsa, inni z nabiału czy cukru, a niektórzy chcieliby po prostu lepiej jeść. Nikomu jednak nie w smak rezygnacja ze świątecznych przysmaków.

Kuchnia+ wraz z Darią Ładochą i Davidem Gaboriaud udowodniają, że nie trzeba całkowicie zmieniać świąt, ani burzyć kulinarnych tradycji, aby przygotować lżejsze wersje tradycyjnych dań. Wystarczą drobne modyfikacje, aby jeść lepiej, zdrowiej, bardziej satysfakcjonująco i tak samo cieszyć się pysznym, świątecznym jedzeniem.

Przy wspólnym stole przekonali się o tym LUKA, Wapniak, Goniaaroniaa, Arczi oraz Czescanna. Jak zasmakowało im lekko inne świąteczne menu? David Gaboriaud przygotował okonia pieczonego w soli podanego z pieczonymi batatami, wędzonego łososia z musem chrzanowym i roladę biszkoptową z musem sliwkowym. Daria Ładocha zaserwowała m.in. proste i pyszne śledzie na ostro z oliwkami i musztardą

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

Festiwal Feta we Wrocławiu

7 i 8 marca, w klimatycznej, zabytkowej Zajezdni Dąbie, odbędzie się druga edycja Wrocławskiej Fety - Festiwalu Piwa, Wina i Sera. Ponownie jak rok te...

Czytaj więcej

Wielka Uczta Warszawska powraca!

Wielka Uczta to nowy sposób na odkrywanie smaków, poszukiwanie kulinarnych uniesień i zaspokajanie apetytów! Wielosmakowa uczta połączona z kulinarnym...

Czytaj więcej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA