#LekkoInneSwieta w Kuchni+

13 grudnia 2017

Każdy z nas inaczej się odżywia - zarówno ze względów etycznych, jak i zdrowotnych. Jedni rezygnują z mięsa, inni z nabiału czy cukru, a niektórzy chcieliby po prostu lepiej jeść. Nikomu jednak nie w smak rezygnacja ze świątecznych przysmaków.

Kuchnia+ wraz z Darią Ładochą i Davidem Gaboriaud udowodniają, że nie trzeba całkowicie zmieniać świąt, ani burzyć kulinarnych tradycji, aby przygotować lżejsze wersje tradycyjnych dań. Wystarczą drobne modyfikacje, aby jeść lepiej, zdrowiej, bardziej satysfakcjonująco i tak samo cieszyć się pysznym, świątecznym jedzeniem.

Przy wspólnym stole przekonali się o tym LUKA, Wapniak, Goniaaroniaa, Arczi oraz Czescanna. Jak zasmakowało im lekko inne świąteczne menu? David Gaboriaud przygotował okonia pieczonego w soli podanego z pieczonymi batatami, wędzonego łososia z musem chrzanowym i roladę biszkoptową z musem sliwkowym. Daria Ładocha zaserwowała m.in. proste i pyszne śledzie na ostro z oliwkami i musztardą

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

Bal Francuski już po raz 13. w Warszawie

W piątek 13-go lipca 2018 r. atmosfera francuskiego święta zawita do Warszawy. Sympatycy Francji i wszystkiego, co się z nią kojarzy, czyli dobrego...

Czytaj więcej

Kamil Wojtasiak - Mistrz Polski Sommelierów 2018

Konkurs certyfikowany przez Międzynarodowe Stowarzyszenie Sommelierów (ASI) miał dwa etapy: zamknięte eliminacje z testem z wiedzy o winie, p...

Czytaj więcej

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE