KUKBUK poleca!

16 marca 2017

Magazyn kulturalno-kulinarny KUKBUK wprowadza swój certyfikat jakości - "KUKBUK poleca"

"KUKBUK poleca" to certyfikat jakości, który w przeciwieństwie do innych nie będzie przyznawany restauracjom, ani kucharzom lecz małym, lokalnym producentom żywności oraz rzemieślnikom. Warunkiem zgłoszenia jest nadesłanie do redakcji próbek swoich produktów, które poddane będą ocenie m.in. pod kątem smaku, zapachu, składu, opakowania, wyglądu i jakości. Najlepsze z nich otrzymają roczne wyróżnienie "KUKBUK poleca" oraz szereg korzyści płynących z jego posiadania.

Na popularności coraz bardziej zyskuje trend wolniejszego, bardziej świadomego życia. Ludzie zaczynają buntować się przed pędem naszych czasów. Z samochodów przesiadają się na rowery, fast foody zamieniają na targi śniadaniowe, a hipermarkety na bazary, gdzie poszukują tego co naturalne i lokalne. KUKBUK chciałby docenić tych, którzy z sercem przygotowują np. zdrowe, ekologiczne sery, produkują wyśmienite naturalne nalewki i wina, wypiekają pyszne, prawdziwe pieczywo, czy ręcznie wykonują piękne, drewniane deski do krojenia, które służą potem kilku pokoleniom.

Lokalni producenci chcący zdobyć wyróżnienie KUKBUK-a mogą wysłać od trzech do pięciu swoich produktów razem z formularzem zgłoszeniowym (do pobrania ze strony www.kukbuk.com.pl/kukbukpoleca) do testowania na adres redakcji (ul. Czerniowiecka 4b, Warszawa) z dopiskiem "KUKBUK poleca" do 21 kwietnia. Produkty oceni jury w składzie: Daria Pawlewska, Basia Starecka, Maciej Nowak, Robert Trzópek, Marek Cecuła, Przemysław Sędzielski oraz Grzegorz Łapanowski. Wyniki zostaną ogłoszone w maju.

Certyfikat "KUKBUK poleca" ma podnieść prestiż producenta, który go otrzymał, sprzyjać uzyskaniu zaufania klientów oraz komunikować im, że dane produkty są najlepszej jakości. O wszystkich wyróżnionych będzie można przeczytać w specjalnej zakładce na www.kukbuk.com.pl. Dodatkowo każdemu z nich zostanie poświęcony odrębny artykuł na stronie szerzej opisujący jego działalność. Odznaka zostanie przyznana na rok, co oznacza że można będzie się nią legitymować do połowy 2018 roku.

Od początku istnienia KUKBUK-a promujemy prawdziwe jedzenie, wartości rzemieślnicze oraz pracę ludzkich rąk. Sami jesteśmy alternatywnym wydawnictwem i wiemy jak wiele trudu wymaga stworzenie najwyższej jakości produktu. Jedzenie ma wymiar społeczny. Chcemy zwiększyć popularność godnych zaufania producentów i wskazać ludziom tych, od których warto kupować. Odznaka KUKBUK-a ma być wiarygodnym symbolem uczciwego produktu - mówi Daria Pawlewska, redaktorka naczelna i wydawczyni magazynu kulturalno-kulinarnego KUKBUK.

Partnerami akcji "KUKBUK Poleca" są: Kuchnia+, RDC, wp.pl, Food Service, Rano Zebrano, Slow Market, Slow Weekend.

Więcej informacji oraz regulamin na: www.kukbuk.com.pl/kukbukpoleca.

KUKBUK to wielowymiarowa platforma obejmująca: magazyn kulturalno-kulinarny wydawany w wersji drukowanej i w postaci aplikacji na urządzenia mobilne, zintegrowane kanały social media (facebook.com/kukbuk, instagram.com/kukbuk_official,
youtube.com/user/KUKBUKMagazyn), bogatą w treści stronę internetową www.kukbuk.com.pl oraz e-sklep (sklep.kukbuk.com.pl).
Każde ogniwo platformy stanowi połączenie wysokiej jakości autorskich sesji fotograficznych z ciekawymi artykułami o tematyce związanej z szeroko rozumianą kulturą jedzenia, zjawiskami socjologicznymi, sztuką i dizajnem w świecie kulinariów. Wersja papierowa i mobilna magazynu oprócz sześciu numerów regularnych obejmuje również trzy wydania specjalne: KUKBUK Rodzina, KUKBUK Zima oraz KUKBUK Podróże i Dizajn. Magazyn jest dostępny w ponad 800 punktach sprzedaży w całej Polsce. Przez 4 lata istnienia na rynku KUKBUK zdobył wiele nagród i wyróżnień w prestiżowych konkursach, m.in. brązowe i srebrne miecze KTR oraz nagrody Izby Wydawców Prasy - GrandFront. Dystrybucja odbywa się poprzez wysyłkę bezpośrednią oraz sprzedaż w salonach prasowych: Empik, Inmedio, Relay, Kolporter i Ruch, a także w sklepach dizajnerskich, restauracjach, klubach i salonach spa.

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

Festiwal Feta we Wrocławiu

7 i 8 marca, w klimatycznej, zabytkowej Zajezdni Dąbie, odbędzie się druga edycja Wrocławskiej Fety - Festiwalu Piwa, Wina i Sera. Ponownie jak rok te...

Czytaj więcej

Wielka Uczta Warszawska powraca!

Wielka Uczta to nowy sposób na odkrywanie smaków, poszukiwanie kulinarnych uniesień i zaspokajanie apetytów! Wielosmakowa uczta połączona z kulinarnym...

Czytaj więcej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA