Konferencja Food in Central Europe: Culture and Business

16 maja 2016

Uczestnicy konferencji to teoretycy food studies oraz praktycy branży gastronomicznej - krytycy, producenci, restauratorzy. Pochodzą ze Stanów Zjednoczonych i 10 różnych krajów Europy. Łączy ich fascynacja kulinariami oraz wiedza i doświadczenie biznesowe. Majowe spotkanie będzie wyjątkową okazją, by połączyć perspektywę akademicką z wymiarem praktycznym i spojrzeć na europejskie kulinaria z szerokiej, interdyscyplinarnej perspektywy. Konferencję otworzy Prezes Stowarzyszenia Cook in Poland - Maciej Nowak (krytyk teatralny i kulinarny), który wprowadzi uczestników w cel spotkania jakim jest poszerzenie i aktualizacja wiedzy na temat znaczenia kulinariów w przestrzeni społeczno-kulturowej krajów Europy Środkowej.

Wstęp na konferencję jest bezpłatny. Organizatorom zależy, by konferencja miała otwarty charakter i stworzyła pole wieloaspektowych dyskusji. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc sugerowana jest rejestracja. Szczegółowe informacje na ten temat oraz program konferencji znajdują się na www.foodincentraleurope.com

Organizatorami konferencji są: Food Studies, Instytut Kulturoznawstwa Uniwersytetu SWPS oraz Stowarzyszenie Cook in Poland.

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

Ruszyła 3. edycja konkursu „KUKBUK Poleca – odkrywamy dobra lokalne”!

O wyróżnienie „KUKBUK Poleca” oprócz producentów żywności i rzemieślników ubiegać się mogą również prod...

Czytaj więcej

Urban Coffee Marathon

Na mapie wydarzenia znajduje się kilkadziesiąt punktów, które oferują festiwalowe menu będące interpretacja tematu przewodniego –...

Czytaj więcej

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE