20. edycja Dni Belgijskich

21 listopada 2018

W dniach 19-26 listopada w Warszawie odbywa się 20. edycja Dni Belgijskich. To przedsięwzięcie organizowane przez Belgijską Izbę Gospodarczą ma na celu umocnienie dobrych stosunków pomiędzy Polską a Belgią. Kuchnia+ jest patronem medialnym wydarzenia.

Cykl spotkań otworzyło wydarzenie kulinarno-networkingowe Smaki Belgii. To unikalna okazja spróbowania belgijskich specjałów, takich jak małże, frytki, belgijska czekolada czy światowej sławy piwo warzone w Belgii. Jedną z atrakcji wieczoru były warsztaty kulinarne prowadzone przez wybitnego szefa kuchni – Mikołaja Reya, którego pokochali widzowie programu MasterChef. Co więcej, spotkanie miało miejsce w wyjątkowej przestrzeni Smolna 8 Studio z fantastycznym widokiem na panoramę Warszawy. W spotkaniu uczestniczył Ambasador Królestwa Belgii, Jego Ekscelencja Luc Jacobs.

 

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

Slow Weekend 10. #KupujLepszePrezenty na Święta!

Najwolniejsze targi tej zimy odbędą się po raz dziesiąty, 8 i 9 grudnia w postindustrialnych halach Mińska 65 na warszawskiej Pradze Południe. Jak co...

Czytaj więcej

Dołącz do MADE Restaurant

28 listopada w Gdyni rozpocznie się konferencja adresowana do branży gastronomicznej – MADE Restaurrant. Organizatorzy przygotowali bogaty progr...

Czytaj więcej

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE