20. edycja Dni Belgijskich

21 listopada 2018

W dniach 19-26 listopada w Warszawie odbywa się 20. edycja Dni Belgijskich. To przedsięwzięcie organizowane przez Belgijską Izbę Gospodarczą ma na celu umocnienie dobrych stosunków pomiędzy Polską a Belgią. Kuchnia+ jest patronem medialnym wydarzenia.

Cykl spotkań otworzyło wydarzenie kulinarno-networkingowe Smaki Belgii. To unikalna okazja spróbowania belgijskich specjałów, takich jak małże, frytki, belgijska czekolada czy światowej sławy piwo warzone w Belgii. Jedną z atrakcji wieczoru były warsztaty kulinarne prowadzone przez wybitnego szefa kuchni – Mikołaja Reya, którego pokochali widzowie programu MasterChef. Co więcej, spotkanie miało miejsce w wyjątkowej przestrzeni Smolna 8 Studio z fantastycznym widokiem na panoramę Warszawy. W spotkaniu uczestniczył Ambasador Królestwa Belgii, Jego Ekscelencja Luc Jacobs.

 

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

Ruszyła 3. edycja konkursu „KUKBUK Poleca – odkrywamy dobra lokalne”!

O wyróżnienie „KUKBUK Poleca” oprócz producentów żywności i rzemieślników ubiegać się mogą również prod...

Czytaj więcej

Urban Coffee Marathon

Na mapie wydarzenia znajduje się kilkadziesiąt punktów, które oferują festiwalowe menu będące interpretacja tematu przewodniego –...

Czytaj więcej

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE