oglądaj również w


seria poradnikowa, Polska, 2011, 12 x 8

Jak sprawić, żeby beza była biała? Co zrobić, żeby rosół był idealnie klarowny? Dlaczego moje sosy często się "warzą"? Na te i wiele innych pytań odpowie znany i ceniony szef kuchni Adam Chrząstowski. Co raz więcej osób zaczyna traktować gotowanie jako sztukę, a nie tylko przygotowywanie posiłków.

Tradycyjny schabowy z ziemniakami już od dawna jest passé. Ludzie chcą próbować nowych potraw oraz smaków z całego świata. Dania mają być nie tylko smaczne, ale także pięknie przyrządzone i efektownie podane. Zabawy i eksperymenty w kuchni to powód do dumy, nawet gdy czasem coś się nie uda. Miłośnicy kulinariów szukają obecnie inspiracji nie tylko w tradycyjnych książkach kucharskich, ale także w programach telewizyjnych i internecie. Seria "Adam w sieci: patenty i triki" jest odpowiedzią na zapotrzebowania początkujących adeptów sztuki kulinarnej. Przed uruchomieniem cyklu zadano internautom pytania o ich kłopoty i problemy podczas gotowania, pieczenia i innych prac kuchennych. Program opiera się na dialogu z konkretną osobą zgłaszającą problem. W każdym odcinku Adam Chrząstowski cytuje pytanie i zwraca się bezpośrednio do osoby, która je zadała. Prowadzący pokaże, jak rozwiązać wszystkie problemy trapiące domowych szefów kuchni oraz jak być przygotowanym na niespodzianki, które mogą zdarzyć się w każdej chwili.

Wszystkie serie tego programu obejrzysz na nc+

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Nenu 5 lat temu

Witam Panie Adamie.
Pamiętam z dzieciństwa połączenie smaku kaczki ( chyba smażona) z płatkami róży ( chyba placuszki). Próbowałam różnych kombinacji, ale wciąż mi umyka słodycz którą pamiętam. Może Pan coś podpowie

Nenu

Ali84 6 lat temu

Witam :) Panie Adamie, bardzo prosze o odpowiedz na pytanie: czy sandacza z kulebiaka mozna zastapc jakas inna ryba? Jesli tak to jaka i czy ewentualni moze byc mrozona? Z gory dziekuje i pozdrawiam

kowboy 6 lat temu

Witam.
Panie Adamie bardzo praszę o przepis na danie dla kulturystów ktory zawiera bardzo duzą ilosc białka dziękuje i pozdrawiam.

Kowboy

zetka 6 lat temu

Witam,

Panie Adamie proszę o przepis na prawdziwy argentyński sos chimichurii,
przepisy które podają w necie odbiegają od tego co serwują w Argentynie.

pozdrawiam

Zetka

kamilsakalus 6 lat temu

a pewnie, że robi różnicę. Bo jemy najpierw oczami.

Gonzo 6 lat temu

Przy okazji, dzięki programom kuchni tv nauczyłam się obwiązywać mięso, czego wcześniej nie robiłam i to był błąd, bo nie uwierzycie jaką różnicę robi właściwe ukształtowanie mięsa.

Gonzo 6 lat temu

Kawał mięsa krój w poprzek włókien, a jeśli chcesz mieć ksztaltne kawałki to pokrojone plastry obowiąz bawelnianym (lnianym) sznurkiem kształtując koliste plastry.

kamilsakalus 6 lat temu

myszsza - jesteś pewnie doświadczonym kucharzem, więc nie masz problemu w wykrojeniem steka. Ale ktoś, kto nie gotuje, ma problem. I to nie jest takie wcale proste, by wycięte mięso miało kształt i nie wyglądały jak jakieś skrawki odrywane od skóry.

myszsza 6 lat temu

W przepisie jest napisane, że 60 stopni, jakoś zabrakło umiejętności czytania? Zaroiło się w tym temacie od dość niemądrych postów jednowpisowych forumowiczów, ciekawe czemu? canea, klysiek, meVa15 (z resztek ugotuj bulion, a antrykot przykrój na kształt serduszka).
Czekam na post: Panie Adamie, jak najlepiej pokroić szczypiorek? Bo można wzdłuż i w poprzek. A co zrobić z tymi małymi cebulkami na końcu? Jak je można wykorzystać?

canea 6 lat temu

fajnie Pan opisał jak zrobić pierś z indyka - z użyciem termometru - tylko chyba umknęłło do jakiej temperatury piec :_)

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE