oglądaj również w nc+ GO


(Jamie's 30 Minute Meals), seria poradnikowa, Wlk. Brytania, 2010, 40 x 30

Jamie Oliver udowadnia, że 30 minut to mnóstwo czasu, a już na pewno w sam raz na przygotowanie wybornego posiłku dla całej rodziny. Jak on to robi? Zobaczcie sami!

Szybkie, codzienne obiady mogą być pyszne, zdrowe, fantazyjne i pięknie podane. Wystarczy pół godziny, aby je przygotować. Na serio! W tym programie nie ma montażu - Jamie gotuje przed kamerami w czasie rzeczywistym. Udowadnia, że wystarczy dobrze zorganizować sobie pracę w kuchni, zaopatrzyć się w ulubione, najczęściej używane składniki i odpowiednio dobrać przepisy.

Zdaniem Jamiego odpowiedzią na stale przyspieszające tempo życia jest zmiana sposobu gotowania: inaczej gotujemy w leniwe weekendy, inaczej w tygodniu, gdy na przygotowanie posiłku nie chcemy poświęcić więcej niż pół godziny. Jamie w tym programie dzieli się z widzami swoim doświadczeniem, aby zachęcić ich do samodzielnego przygotowywania posiłków.

Wszystkie serie tego programu obejrzysz na Platformie CANAL+

Zamów Platformę CANAL+

Najbliższe emisje

  • poniedziałek, 13.07, godz. 10:30
  • poniedziałek, 13.07, godz. 11:00

oglądaj również w nc+ GO

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

abnatasza 8 lat temu

Witam!
Pamieta ktoś przepis na mus czekoladowy z odcinka 35 (sobota 23 lipca)? Byłabym bardzo wdzięczna za info:):)

marands 8 lat temu

Kurczak po cypryjsku.
Farsz:
suszone pomidory ze słoika
natka
bazylia
skórka z cytryny
1/2 kostki fety
2 ząbki czosnku

Siekamy , rozdrabniamy i faszerujemy 4 piersi kurczaka ze skórą.
Smażymy.
Po 10 minutach przykrywamy mokrym pergaminem i dusimy kolejne 10 minut.
Na koniec dopiekamy na chrupiąco.
Podajemy pokrojone w plastry.
Smacznego i pozdrawiam

kuchareczek 8 lat temu

A może ktokolwiek z Was posiada cały przepis na KURCZAKA PO CYPRYJSKU z 33 odcinka?

toskaniau 8 lat temu

w takim razie milego dnia zycze..:O)

jacek1f 8 lat temu

hej hej ja sie nie unosze, usmiecham sie - widzialem czas, ladny dubelek:-) Tez pozdrawiam!

toskaniau 8 lat temu

[quote jacek1f napisał 20.07.2011 17:06]
Przecie napisalem, tylko krocej - do zrobienia:-)
[/quote]
a zauwazyles ze pisalismy w tym samym czasie :O) nie ma co sie unoscic, kazdy chce dobrze dla innych. Pozdrawiam.

Pralinka 8 lat temu

Dziękuję gorąco wszystkim za Łososia:) teraz spróbuję się z nim zmierzyć;)!

jacek1f 8 lat temu

Przecie napisalem, tylko krocej - do zrobienia:-)

toskaniau 8 lat temu

losos...

napisze przepis..

ale ta druga prosba..oj.. troche duzo pisania.. ale w skrocie wiele mozna.. zapisuje sobie zawsze tylko slowa kluczowe bo u Jamiego o to wlasnie chodzi zeby samemu szukac swojego smaku. Wiec jego przepisy zawsze mozna przekrecac tak jak i on to robi z innymi przepisami. Masz trzy slowa kluczowe , pomysl jak Jamie i juz masz przepis..:O)

skladniki

2 pappryki, podluzne, i peczek mlodego szczypioru
2 duze ladne i swierze hiszpanskie czerwone papryki
1 kg lososia
ze skora
1 cytryna
nasiona kopru wloskiego

polej oliwa z oliwek eytfanke. Obierz i pokroj papryki, wyjmij nasiona. pokroj szczypior.
Hszpanska papryczke poszatkuj.. obtocz lososia w oliwie na brytfanie. Posol i popieprz, polej oliwa i zetrzyj skorke z jedenj cytryny na gore.
naokolo poukladaj warzywa. wlorz do piekarnika na 14 minut, na opcje grilowanie.

wyjmij, pomalu usun skore w calosci. przeloz na wewnetrzna strone, posol, popieprz, posyp nasionami kopru wloskiego., lososia takze.. obloz gore lososia papryka i polej obficie sosem. skorke lososia odwrocona strona wloz jeszcze na 5 minut do piekarnika aby stala sie chrupiaca z dwoch stron.

wyjmij skorke, poloz na lososiu , oblej oliwa, sosem i obloz papryka..:O)

jacek1f 8 lat temu

Jesli chodzi Ci o lososia upieczonego normalnie z papryka, ale potem po 15 minutach zdjeta skora - odchodzic powinna gladko, bo kladziesz do zaroodpornego skora do gory....
Potem jak zdejmiesz skore, to odwracasz ja i kladziesz jeszcze na kilka minut na lososia.
Potem lososia juz wyjmuesz,a a skore opiekasz jeszcze pod grillem na chrupko, na kratce po prostu.

Skore doprawiasz wczesniej sola i ziamami kopru wloskiego (u JO).

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE