oglądaj również w nc+ GO


(Jamie's 30 Minute Meals), seria poradnikowa, Wlk. Brytania, 2010, 40 x 30

Jamie Oliver udowadnia, że 30 minut to mnóstwo czasu, a już na pewno w sam raz na przygotowanie wybornego posiłku dla całej rodziny. Jak on to robi? Zobaczcie sami!

Szybkie, codzienne obiady mogą być pyszne, zdrowe, fantazyjne i pięknie podane. Wystarczy pół godziny, aby je przygotować. Na serio! W tym programie nie ma montażu - Jamie gotuje przed kamerami w czasie rzeczywistym. Udowadnia, że wystarczy dobrze zorganizować sobie pracę w kuchni, zaopatrzyć się w ulubione, najczęściej używane składniki i odpowiednio dobrać przepisy.

Zdaniem Jamiego odpowiedzią na stale przyspieszające tempo życia jest zmiana sposobu gotowania: inaczej gotujemy w leniwe weekendy, inaczej w tygodniu, gdy na przygotowanie posiłku nie chcemy poświęcić więcej niż pół godziny. Jamie w tym programie dzieli się z widzami swoim doświadczeniem, aby zachęcić ich do samodzielnego przygotowywania posiłków.

Wszystkie serie tego programu obejrzysz na Platformie CANAL+

Zamów Platformę CANAL+

Najbliższe emisje

  • poniedziałek, 13.07, godz. 10:30
  • poniedziałek, 13.07, godz. 11:00

oglądaj również w nc+ GO

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

mona517 8 lat temu

Kto ma przepis na dorsza w panierce z programu 30 min Jamiego z dniz 26 lipca odcinek 37.
Prosze o przepis.
Anka

alice90 8 lat temu

jest za co

toskaniau 8 lat temu

nie ma za co..

alice90 8 lat temu

o te dzięki jeszcze raz

alice90 8 lat temu

dzięki za przepis

toskaniau 8 lat temu

skladniki

maka, do podsypania

375 g ciasta francuskiego
jajko
12 chudych kielbasek (surowych)
400g

1 lyzeczka nasion kopru wloskiego
ser Parmezan
1 lyzeczka sezamu

posyp blat maka, cienko, tak zeby ciasto nie przywarlo.. rozloz ciasto i przekroj wzdluz na dwie jednakowe czesci.. posmaruj ciasto jajkiem, rozloz na ciasto kielbaski, w dwoch porcjach, na dwoch kawalkach ciasta.

posyp nasionami kopru i posyp Parmezanem.
zloz cisato jak na pierog, przykrywajac kielbaski. docisnij z jednej strony aby sie skleily dobrze. mozesz poprawic to widelcem, nie za mocno, zeby nie rozerwac ciasta.

posmaruj jajkiem, posyp nasionami sezamu.

teraz poprzekrajaj rulony na 10 kawalkow
posmaruj forme maslem, poukladaj buleczki i piecz 15 minut do zbrazowienia.. okolo 200-220 stopni C
podawaj cieple.

nie wiem czy o te chodzilo

alice90 8 lat temu

toskaniau masz może przepis na kiełbaski w szlafrokach

alice90 8 lat temu

czekam na info

alice90 8 lat temu

hej mam pytanie ma któś może przepis na kiełbaski w szlafrokach??

ruda7373 8 lat temu

Mus czekoladowy
składniki:
200 gr gorzkiej czekolady (70%)
łyżka miękkiego masła
300 ml śmietany kremówki
laska wanilii
2 łyżki cukru
2 jajka
ulubiony alkohol
kakao
owoce

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z masłem i szczyptą soli. śmietanę roztrzepać z laską wanilii i cukrem. Do śmietany dodać 2 żółtka, ponownie ubić i dodać rozpuszczoną czekoladę (można dodać ulubiony likier, wino itp.) delikatnie wymieszać.
Na koniec dodać ubite na sztywno białka, całość delikatnie połączyć, posypać kakao i wstawić do lodówki.
Podawać z owocami.

Dziś robiłam, pycha :)))

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE