oglądaj również w nc+ GO


(Jamie's 30 Minute Meals), seria poradnikowa, Wlk. Brytania, 2010, 40 x 30

Jamie Oliver udowadnia, że 30 minut to mnóstwo czasu, a już na pewno w sam raz na przygotowanie wybornego posiłku dla całej rodziny. Jak on to robi? Zobaczcie sami!

Szybkie, codzienne obiady mogą być pyszne, zdrowe, fantazyjne i pięknie podane. Wystarczy pół godziny, aby je przygotować. Na serio! W tym programie nie ma montażu - Jamie gotuje przed kamerami w czasie rzeczywistym. Udowadnia, że wystarczy dobrze zorganizować sobie pracę w kuchni, zaopatrzyć się w ulubione, najczęściej używane składniki i odpowiednio dobrać przepisy.

Zdaniem Jamiego odpowiedzią na stale przyspieszające tempo życia jest zmiana sposobu gotowania: inaczej gotujemy w leniwe weekendy, inaczej w tygodniu, gdy na przygotowanie posiłku nie chcemy poświęcić więcej niż pół godziny. Jamie w tym programie dzieli się z widzami swoim doświadczeniem, aby zachęcić ich do samodzielnego przygotowywania posiłków.

Wszystkie serie tego programu obejrzysz na Platformie CANAL+

Zamów Platformę CANAL+

Najbliższe emisje

  • poniedziałek, 13.07, godz. 10:30
  • poniedziałek, 13.07, godz. 11:00

oglądaj również w nc+ GO

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Dawid87 8 lat temu

[quote toskaniau napisała 27.07.2011 23:26]
skladniki

maka, do podsypania

375 g ciasta francuskiego
jajko
12 chudych kielbasek (surowych)
400g

1 lyzeczka nasion kopru wloskiego
ser Parmezan
1 lyzeczka sezamu

posyp blat maka, cienko, tak zeby ciasto nie przywarlo.. rozloz ciasto i przekroj wzdluz na dwie jednakowe czesci.. posmaruj ciasto jajkiem, rozloz na ciasto kielbaski, w dwoch porcjach, na dwoch kawalkach ciasta.

posyp nasionami kopru i posyp Parmezanem.
zloz cisato jak na pierog, przykrywajac kielbaski. docisnij z jednej strony aby sie skleily dobrze. mozesz poprawic to widelcem, nie za mocno, zeby nie rozerwac ciasta.

posmaruj jajkiem, posyp nasionami sezamu.

teraz poprzekrajaj rulony na 10 kawalkow
posmaruj forme maslem, poukladaj buleczki i piecz 15 minut do zbrazowienia.. okolo 200-220 stopni C
podawaj cieple.

nie wiem czy o te chodzilo
[/quote]

ja zamiast kopru włoskiego daję kminek i posypuje czarnym sezamem :) warto spróbowć...
polecam

rudi 8 lat temu

Jak ktoś nie myje mięsa, to jest mi go po prostu szkoda, naprawde. To, że Jamie nie myje mięsa , że używa za dużo oliwy to jego problem. Każdy ma swój własny rozum i poprostu da mniej tego czy tam tego. Ważne jest to, że Jego przepisy są fajne i wszystkie które wypróbowałam były świetne. :)

Nora 8 lat temu

Hey, czy mogłby ktoś podać przepis na sałatkę z pomidorami i grzankami z odcinka 16 bodajże? Wtedy robiona była też lazania ze szparagami. Dzięki. :]

abnatasza 8 lat temu

ruda7373
Bardzo dziekuję za przepis na mus czekoladowy. Pozdrawiam:):):)

Abey 8 lat temu

dzieki :)

ten juz probowalem i niestety nie zdaje za bardzo egzaminu przy nalesnikach czy pizzy z patelni ;/

z tego co czytalem proszki do pieczenia roznia sie skladem i od tego zalezy efekt koncowy.

Ola_D 8 lat temu

Dzień dobry,

przepis na taką mąkę jest na stronie Kuchni.tv:
[link=self-rising flour]http://www.kuchnia.tv/kuchnia_przepis_0-0-173_moka-z-dodatkiem-rodka-spulchniajocego.html[/link]

Pozdrawiam,
OlaD

Abey 8 lat temu

ja z 30minut polecam pizze z patelni - naprawde warto sprobowac.

przy okazji pytanie:
udalo sie komus kupic w Polsce make samorosnaca? czy eksperymentowaliscie ze skladnikami? (proszek do pieczenia, sodka, sol)
jak komus udalo sie znalezc proporcje to prosilbym o podanie :)

inakes 8 lat temu

Może teraz się uda....Bardzo przepraszam za zamieszanie ale jest ograniczona ilość znaków na jeden wyraz więc musiałam usunąć z początku www. :)jamieoliver.com/recipes/tv-shows/30-minute-meals

inakes 8 lat temu

Wybaczcie...w pośpiechu zpomniałam o linku;)

inakes 8 lat temu

tu jest kilka przepisów z jego programu....w razie potrzeby polecam skorzystać z dobrego słownika;)

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE