Dania z grilla

Kuchnia+ w drodze

Po sukcesie zeszłorocznego cyklu warsztatów kulinarnych "Kuchnia+ w drodze" rusza kolejna edycja tego projektu. Tym razem na wspólne gotowanie w Białymstoku, Gdańsku, Łodzi, Poznaniu, Warszawie i Zielonej Górze zapraszają: Daria Ładocha, Marieta Marecka, Marta Dymek, Tomasz Deker i David Gaboriaud. Od listopada nasi prowadzący wyruszą w Polskę, by poprowadzić praktyczne zajęcia, na których będzie można zapoznać się z przepisami oraz technikami kulinarnymi, prezentowanymi w programach Kuchni+. Warsztaty to także okazja, by porozmawiać z prowadzącymi, zasięgnąć ich rady i zdobyć przydatne wskazówki.

Bilety

Cykl startuje w listopadzie i potrwa do maja 2017 roku. Warsztaty odbywać się będą w profesjonalnych studiach kulinarnych: CookUp w Warszawie, CookUp w Poznaniu, Look&Cook w Zielonej Górze, Fumenti w Gdańsku i Book&Cook w Łodzi. Udział w warsztatach jest płatny. W Warszawie, Poznaniu, Łodzi i Gdańsku bilety kosztują 250 zł, a w Zielonej Górze i Białymstoku 200 zł. Można je nabyć za pośrednictwem stron internetowych studiów, w których warsztaty będą się odbywać.

Harmonogram

Kwiecień

21.04 Daria Ładocha, Zielona Góra, Look&Cook, więcej >

Daria Ładocha "Kuchnia dla zapracowanych"
- dlaczego samodzielne gotowanie jest tak istotne
- prawdy i mity na temat zdrowego żywienia
- świadomość w kuchni – dlaczego jest tak istotna
- plusy i minusy samodzielnego gotowania
- jesteś tym, co jesz
- oszczędność czasu i pieniędzy
- co koniecznie należy mieć w domu, by codziennie móc gotować
- SOS w kuchni – krótka wykładnia o trikach w kuchni
- gotowanie na zakładkę

Menu:
- kasza gryczana niepalona z pistacjami, kozim serem i boczniakami
- krewetki duszone na winie z dodatkiem pietruszki z ryżem cytrynowo – miętowym
- zupa paprykowa z wołowiną i śliwkami
- stir fry z polędwicą wieprzową, zielonym ogórkiem i kapusta pak choi
- czekolada (biszkopt czekoladowo - buraczany, krem namalaka wanilia, czarny bez, biszkopt ziołowy)

ZAPRASZAMY!



Partnerzy