Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

jakie meble do kuchni >

Ja zawsze uważałem meble na wymaiar za zbyt duży wydatek. Moim skromnym...

misio12312, 23.08.2017 | czytaj dalej


pozyczki online >

Ja polecam [url=https://aasadlabiznesu.pl/]pożyczka przez internet[/url] skorzystałam z niej miesiąc temu, Aby otrzymać...

kosmag91, 22.08.2017 | czytaj dalej


Diety >

Zastanawiam się nad skorzystaniem z Dietmap ... Stosował ktoś tą dietę? Polecilibyście?

aneczka95, 22.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1947, wpisów: 29736
najnowszy wpis: 23.08.2017 09:15

Mamy 26986 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Zupa z dwóch rodzajów selera

slakoz

postów: 4

12.11.2006 12:49

Dużego "bulwiastego" selera obieramy (a wcześniej szorujemy), kroimy w kostkę. Selera naciowego obieramy i siekamy. Dużą cebulę obieramy i siekamy w kostkę. Cebulę szklimy na 2 łyżkach masła i 2 łyżkach oleju. Dodajemy selery, mieszamy i dusimy 3 - 4 minuty. Dodajemy 1,2 litra bulionu (dla wegetarian - warzywnego, dla pozostałych - drobiowego, może być z kostki). Gotujemy ok. 1 godziny. Odstawiamy na 10 minut z ognia.Zupę miksujemy, doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną sosu sojowego. Dodajemy ok. 0, 2 l 18% śmietanki, dokładnie mieszamy. Zagotowujemy. Przed podaniem 2 żółtka mieszamy z 2- 3 łyżkami gorącej (ale nie wrzącej !) zupy, dodajemy do zupy i podgrzewamy ciągle mieszając, nie dopuszczając do zagotowania ok. 4 - 5 min.. Zupę podajemy posypaną siekanymi listkami selera naciowego i grzankami.