Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej


Catering na festyn w Warszawie >

Grill to bardo dobry pomysł. Szczególnie,że kazdy to lubi :) Jeśli jest...

zdrowitka, 17.08.2017 | czytaj dalej


Jadalnio-kuchnia i stół >

KrystynkA, powiem Ci, że drewno też może być luksusem i też może...

Jagoda39, 16.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1945, wpisów: 29724
najnowszy wpis: 17.08.2017 12:48

Mamy 26974 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Zupa z brzoskwiń, marchwi i rodzynek

Ewelinka_inka

postów: 1

18.11.2011 19:45

Szczerze to ja bym się bała zjeść coś takiego-mleko +rosół+warzywa+owoce= ?
Ale oczywiście życze smacznego:)

gastronomyGO

postów: 6

08.03.2011 21:07

Zupa - krem z brzoskwiń, marchwi i rodzynek z groszkiem ptysiowym.

- 500 ml wywaru z warzyw
- mleko
- 50 dag marchwi
- 4 brzoskwinie (mogą być z puszki, wtedy 8 połówek)
- 2 garście rodzynek
- ½ szklanki śmietany 12 % do kawy
- sól, pieprz biały, cukier

Marchew należy obrać, umyć pokroić na małe kawałeczki i ugotować ją w mleku. Należy dodać tyle mleka, aby była przykryta w całości. Gdy już będzie miękka, należy ją zblenderować, następnie dodać brzoskwinie i znów zmiksować. Następnie dodać rosół, śmietanę, rodzynki i gotować kilka minut. Jeżeli zupa będzie za gęsta dodajcie po prostu czystej wody mineralnej, tyle ile uważacie, do osiągnięcia odpowiedniej gęstości. Zupę podajemy z groszkiem ptysiowym i rodzynkami.

post edytowany 1 raz, ostatnio 10.03.2011 15:41