Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26977 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Zupa krem z kukurydzy - tajsko-meksykanska

przemek__

postów: 2

13.11.2006 16:07

moim zdaniem nie musisz dodawac krewetek wogule, ta potrawa bez nich bedzie lepsza. Ja natomiast dodał bym do tej zupy mleka kokosowego, smak bedzie ciekawszy......

sylwuszka

postów: 5

10.11.2006 23:32

co mogę dodać zamiast krewetek, bo mój mężczyzna tego nie zje?

Pan Wacław

postów: 1

30.10.2006 00:38

Naprawdę polecam. Zupa banalnie prosta i szybka do zrobienia.

Potrzebujemy:
-Bulion warzywny
-Sół, pieprz
-cebula
-Imbir(korzeń)
-paryczka chili
-czosnek
-2 puszki kukurydzy.
-Naczosy
-kolendra lub pietruszka
-krewetki

1.Podsmażyć cebulkę z pokrojna papryczką i imbirem.
2.Dodać czosnek
3.Dodać wszytko do garnka z bulionem i krewetkami.
4.Zmiksować kukurydzę blenderem na gładko.
5.Dodać do bulionu
6.Sól, pieprz

GOTOWE

Podawać z zieleninką i pokruszonymi naczosami.