Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej


Catering na festyn w Warszawie >

Grill to bardo dobry pomysł. Szczególnie,że kazdy to lubi :) Jeśli jest...

zdrowitka, 17.08.2017 | czytaj dalej


Jadalnio-kuchnia i stół >

KrystynkA, powiem Ci, że drewno też może być luksusem i też może...

Jagoda39, 16.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1945, wpisów: 29724
najnowszy wpis: 17.08.2017 12:48

Mamy 26974 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ zupa czosnkowa - na szybko

sylwuszka

postów: 5

10.11.2006 23:05

wydaje się smaczne po przeczytaniu samego przepisu, ale jak zaserwuj go mojemu narzeczonemu to napiszę coś więcej

baca

postów: 2

08.11.2006 14:19

Do miseczki lub talerza wkładamy jedno żółtko i jeden posiekany ząbek czosnku. Czosnku może by mniej lub więcej w zależności jak lubicie, jeśli dacie więcej czosnku zupa będzie ostrzejsza. Żółtko ucieramy z czosnkiem przez chwilę a następnie zalewamy gorącym bulionem ( wołowym lub z kury ) z kostki energicznie mieszając tak aby żółtko nie ścieło się. Na koniec dekorujemy posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki. Ja podaję taką zupę z grzankami z chleba razowego ale doskonale pasuje też pieczwo innego rodzaju.