Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26978 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ Zimowe Atelier Smaku

więcej >>

alvaro

postów: 25

17.05.2010 16:00

Najdziwniejsze w tym programie co mnie zadziwiło to, że robili smalec z oleju słonecznikowego, jakoś do mnie to nie przemawia

snoozy

postów: 2419

03.05.2010 19:46

Przez ładne pare lat byłem wegetarianinem i pamiętam moment kiedy pojawiły się różne potrawy z soi.Kiełbasy, smalce, pasztety, kaszanki itd.Kupiłem raz i po pierwszym gryzie wiedziałem,ze to przetworzone, zakonserwowane dziwadło, które ze zdrowym odżywianiem niewiele ma wspólnego.Nie poddałem się dziwnej modzie na sojowego "kurczaka" itp podrób, które tak szeroko są oferowane we wszystkich atelierach.
Czy to taki problem przygotowac samemu pasztet z soi z dodatkiem warzyw korzeniowych i grzybów, samodzielnie zrobione mleko sojowe i jego przetwory, samosy, wiele surówek, kotlety z warzyw strączkowych?
Ja przez 10 lat nie nudziłem się w kuchni i nie wymyślałem połączeń takich co wywołują znane odruchy i powodują,ze ma się ochotę wyjśc z kuchni i do niej nie wrócic

alvaro

postów: 25

03.05.2010 16:17

też mi się wydaje, że to nie są jakieś smaczne przepisy, oczywiście nie wszystkie ale większość jest beznadziejna, może oni chcą zainteresować ludzi, że dodają do potraw jakieś dziwne komplikacje jak do tej zupy grzybowej mleko kokosowe w curry to się sprawdza albo w tej zupie tajlandzkiej tom kha tylko, że tam są grzyby mun, więc dość dziwne potrawy bardziej dla ludzi którzy się chcą zdrowo odżywiać ale zdrowo nie znaczy, żeby nie bylo niesmacznie

czerwonyTulipan

postów: 1

03.05.2010 15:09

Az sie zarejestrowałam !!! Poszukuje przepisów z grzybami naszymi polskimi w rolach głównych i cos mnie podkusiło by zrobic z ich programu zupę borowikową z mlekiem kokosowym MASAKRAAAAAA!!! jakos ja uratowałam dodając kostkę z tłuszczem zwierzęcym ,pomijam fakt ze tak jak Was drażni mnie ich zachowanie ,ale by nie było szanse dałam cóz zmarnowali ją

ania7403

postów: 63

07.04.2010 00:33

w sumie pomijam kwestię białych ubrań, uśmiechów, fryzur itd. Moim zdaniem w ogóle nie zachęcaja do wegetarianizmu ale to, co mnie drażni najbardziej to sposób, w jaki Pani Słoma opisuje to, co robi a właściwie składniki. Jak do dzieci w przedszkolu.
- dodajemy sosuuuu sojowegoooo
- podsmażamy tofu na oliwieeeeee
- dodajemy kminkuuuuuu
- jeszcze trochę tymiankuuuuu

oho, zaczyna się.... zaraz coś dorzucę
- trzeba namoczyć chleeeeb
- odciskamy chleeeeeb
- dodajemy do masyyyyyy
ech...

post edytowany 1 raz, ostatnio 07.04.2010 00:38

kasior

postów: 24

06.04.2010 21:05

na pewno nie mój.. PORACHAAA!!!! oglądam to na takiej samej zasadzie, jak ogląda się reklamy w trakcie filmu, dobry moment zeby zastanowic sie nad czyms do jedzenia (bynajmniej nie prezentowanym w programie) albo wyjsc po cos do picia. wegetarianizm spoko, atelier smaku dno i pięć metrów mułu.

marghe

postów: 356

06.04.2010 17:13

***Ewa*** napisała 03.04.2010 01:01:
Atelier smaku we wszystkich odmianach to ulubionyprogram w kuchni tv
Czyj?

***Ewa***

postów: 3

03.04.2010 01:01

ani ten ani inny program z serrii Atelier Smaku nie ma na celu pokazywanie uśmiechu prowadzących tylko propagowanie wegetarianizmu i twórczego podejścia do tej formy żywienia. oczywiście problemem są ceny prduktów lub ich niedostępność w mniejszych miastach i to chyba wskazówka do prowadzących, by podawali tańsze i łatwiej dostępne zamienniki.
Atelier smaku we wszystkich odmianach to ulubionyprogram w kuchni tv

kfiateek

postów: 1

01.04.2010 16:45

jeju oni są tacy sztuczni..

Lenx

postów: 8

01.04.2010 12:36

A co do uśmiechu Trybulaka to otwarte imadło ma więcej wdzięku niż on...

Lenx

postów: 8

01.04.2010 12:35

Zaraz ,zaraz kto bedzie oglądać ten bedzie, ja nie zamierzam się katować nawet przez te 8 minut ,to bezpowrotna strata czasu i nerwów ,sorki nie wiem jak to okreslić ale mam chyba na nich alergię i to mocno zaawansowaną - rzekł bym nieuleczlną i co najdziwniejsze ona cały czas się wzmaga (normalnie to uaktywnia się tylko wtedy kiedy pyli ,a u mnie cały czas)-dziwy jakieś czy co?

Treska

postów: 161

01.04.2010 09:30

Coś w tym musi być, Lenx, skoro zaraz będziemy oglądać "Wiosenne Atelier Smaku", czyli piątą już serię Joli i Mirka. Gorzej, że zaczynam się do nich przyzwyczajać. Ale i tak mi się NIE PODOBAJĄ. Ani oni, ani ich przepisy, ani ich białe ciuchy, ani ich dwupalnikowa kuchnia.

I jeszcze ten obleśny uśmiech Trymbulaka. Ble.....

jacek1f

postów: 2296

01.04.2010 07:28

:-))

Lenx

postów: 8

31.03.2010 23:35

Gdyby miernota miała skrzydła to oni razem latali by jak sokoły - jak można takie flaki z olejem nadawać pomiędzy programami gdzie mistrzowie kuchni dwoją się i troją aby zaskoczyć widzów,ale myślę że jak w większości tego typu tematów ten program musi mieć jakieś drugie dno-dedukuje:
-mają kogoś w radzie nadzorczej (wójek,ciocia,stryjek...?)
-posmarowali naczelnemu żeby ich puszczał na antenie.
-mają strasznie trudną sytuacje życiową (są na rozdrożu swojego życia,nie ma co do gara włorzyć-przyszli,popłakali,opowiedzieli jak im źle i naczelny ich wcisnął)
-albo to jest normalne doświadczenie telewizji-ktoś pisze prace doktorancką p.t.
"Ile ludzie są w stanie znieść oglądając tego gniota na antenie"
pewnie są możliwe jakieś inne powody emisji tego programu o których nam nie wiadomo ,może ktoś na forum ma jakieś domysły-pomysły...
Zawsze myślałem że powinno się podnośić poprzeczkę żeby skakać wyżej,dalej ,a tu masz ci klops -najlepszy wynik osiąga ten kto skacze niżej i krócej-żenada Panie Dyrektorze Programowy - po prostu wstyd-ten program to jak amalgamatowa plomba wśród zdrowych zębów,bez polotu,bez pomysłu,bez smaku-no ale jak już się nakręciło to trzeba teraz puścić